У Кремлі висловили незадоволення рішенням українського парламенту щодо скасування позаблокового статусу України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.12.2014 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24404

Прийняття закону про відмову України від позаблокового статусу є контрпродуктивним і нагнітає конфронтацію, заявив глава МЗС Росії Сєргєй Лавров.

«Це контрпродуктивно, це тільки нагнітає конфронтацію, створює ілюзію, що шляхом прийняття таких законів можна врегулювати глибоку внутрішню кризу на Україні», – сказав він.

«Немає іншого шляху, лише конституційна реформа за участю всіх регіонів, усіх політичних сил України, здатних задати правильний тон», – додав Лавров.

Сьогодні Верховна Рада підтримала президентський законопроект про відмову України від позаблокового статусу.

Напередодні під час першого засідання Верховної Ради восьмого скликання Порошенко заявив, що позаблоковість не дала гарантій безпеки Україні і від неї треба відмовитися.

У НАТО наголошують, що позиція союзу залишається незмінною: Україна має право на вступ, коли Київ висловить бажання вступати і виконає необхідні умови, і «двері завжди залишаються відчиненими». Натомість Росія вимагає «гарантій невступу України в НАТО».

Україна офіційно відмовилася від попереднього курсу на вступ до НАТО 2010 року, відразу після приходу до влади тодішнього президента Віктора Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.