Міністр оборони Полторак розповів подробиці нової мобілізації

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ



Дата публiкацiї - 24.12.2014 03:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24407

В першу чергу призиватися будуть офіцери запасу. Після підготовки мобілізовані відправляться в зону АТО.

Під час першої хвилі мобілізації, яка стартує 20 січня 2015 року, буде призвано близько 50 тисяч чоловік. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час спілкування з іноземними журналістами.

Полторак зазначив, що всього буде проведено три хвилі мобілізації. В першу чергу призиватися будуть офіцери запасу. "При всіх навчальних військових закладах будуть створені курси з перепідготовки, враховуючи те, що будуть призиватися офіцери запасу, їм необхідні додаткові курси навчання", - розповів міністр.

"Паралельно будуть призиватися фахівці, і з ними будуть проводитися за окремою програмою навчання за фахом. Решта особового складу - солдати - будуть призиватися також за фахом, і будуть проходити первинну підготовку в навчальних центрах. Термін навчання та перепідготовки складе 25 днів", - зазначив Полторак. "Офіцери готуються за своєю програмою, фахівці - за своєю, солдати - за своєю, щоб навчити їх елементарним речам з ведення бойових дій", - додав він.

"Після 25 діб починається бойове злагодження відділень і взводів, рот, батальйонів, полків. Після проведення повного курсу навчання та бойового злагодження, тоді, коли вони будуть одягнені, озброєні, оснащені, підготовлені, тільки після цього вони будуть відправлені в зону АТО", - зазначив Полторак.

"На їх місце по тій же самій схемі ми закликаємо до навчальних закладів, на полігони другу партію особового складу, яка точно так само проходить за такою схемою навчання. Ми плануємо, що до кінця березня ця підготовка закінчиться, і весь особовий склад відбуде в зону виконання бойових завдань для того, щоб змінити тих, хто вже відслужив рік, і ті після цього будуть, звичайно, демобілізовані", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.