Найзухваліше вбивство в історії України, як закономірність політики влади

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.03.2007 02:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2441

Сьогодні, 27 березня, на внутрішньому подвір’ї Святошинського районного суду невідомий розстріляв російського бізнесмена Максима Курочкіна.

Про це журналістам повідомив голова Святошинського райсуду Анатолій Ясельський.

За даними міліції, що проводить слідство, було зроблено 2 постріли, одним із яких було поранено співробітника конвою, а другим убито Курочкіна.

Як повідомляє НТН, Курочкін помер від поранення в серце. Міліціонер поранений в область сонячного сплетіння й правий бік і госпіталізований.

"Міліціонера поранено. Курочкін помер", - заявив голова суду.

Подія сталася близько 16:40 у приміщенні, через яке конвой проводить до зали суду підсудних.

За іншими даними, Курочкіна вбили на виході з приміщення Святошинського районного суду, коли він мав сісти у автозак та на його борту попрямувати до слідчого ізолятора.

Снайпер або снайпери, які вбили Курочкіна, перебували на горищному поверху або на даху над четвертим під'їздом будинку №23 по вулиці Якуба Коласа на Борщагівці.

Такої версії дотримуються правоохоронці та місцеві мешканці, які навіть бачили, що після появи оперативної групи слідчі винесли з під'їзду рушницю. Місцеві також стверджують, що начебто одна з мешканок будинку бачила двох чоловіків, які в масках вибігли з після того, як пролунав постріл.

Версія місцевих мешканців різниться зі словами речника МВС Костянтина Стогнія, який каже: "Поки що можна говорити про три постріли, можливо, їх було і більше. Експерти ще працюють на місці злочину".

Дільничні міліціонери, які вийшли на роботу, щоб опитати мешканців під'їзду, кажуть що Курочкіна вбили, а конвоїра поранили однією-єдиною кулею. Випущеною із саморобної гвинтівки.

На подвір’ї суду, який через ремонт швидше нагадував сміттєзвалише, до пізнього вечора залишався стояти автозак, яким привезли Курочкіна. Жодної крові через паркан побачити не вдалося.

Вчора ввечері, поблизу будинку по вулиці Бульвар Лесі Українки, 18а у Києві виявлено автомобіль, в якому могли перебувати люди, які застрелили російського бізнесмена Макса Курочкіна.

Станом на 21:30 автомобіль "Мазда" сріблястого кольору доглядають працівники експертної групи МВС.

Територія навколо машини загороджена стрічками.

Як повідомив один з міліціонерів, авто було знайдено близько 19 години.

За його словами, у ньому не було виявлено вибухових речовин, проте огляд продовжується на предмет виявлення слідів людей, які в ньому перебували.

Міліціонер підтвердив, що на цьому автомобілі могли зникнути з місця злочину вбивці Макса Курочкіна.

За його словами, власники авто виявлені і зараз йде робота з встановлення, як вони причетні до вбивства Курочкіна.

На місці події працює група спецназу "Титан" і близько 20 міліціонерів з експертної групи.

Вони проводять опитування мешканців будинку.

Слід зауважити, що журналісти, працювали на місці злочину в умовах інформаційного вакууму.

Приблизно таким бачили подвір'я суду кілери.

Як повідомлялося раніше, у вівторок у суді проходило слухання в справі Курочкіна. Сьогодні Курочкін попросив Святошинський районний суд Києва замінити для нього запобіжний захід утримання під вартою на підписку про невиїзд.

"Умирати не хочу! Прошу мене відпустити!", - заявив Курочкін, аргументуючи своє прохання, повідомляє 5 канал.

"Прошу відпустити мене під підписку про невиїзд, для того, щоб я міг забезпечити свою безпеку. Я прилетів до України добровільно. Я готував зустріч Путіна з п’ятьма українськими політиками, мені повинні були забезпечити безпеку, але не забезпечили", - сказав Курочкін.

Однак, суд відмовився задовольняти це клопотання.

"Я зробив свою справу. Я не шкодую, що приїхав в Україну", - це були останні слова російського бізнесмена.

Як повідомлялося раніше, 20 листопада 2006 року Курочкін прилетів до Києва на прохання російського бізнесмена Володимира Воробйова й українського підприємця Геннадія Корбана для врегулювання конфлікту навколо Дніпропетровського ринку Озерце і проведення консультацій з українською бізнес-елітою напередодні візиту президента Володимира Путіна.

У цей же день за постановою Голосіївського районного суду Києва його затримали в аеропорті Бориспіль.

В української міліції є 2 постанови Ялтинського суду, а також Голосіївського районного суду Києва про 2 епізоди вимагання з боку Курочкіна. У березні 2005 року МВС України оголосило розшук Курочкіна.

Курочкін є виконавчим директором Російського клубу - неурядової організації, створеної з ініціативи представників російської й української громадськості для розвитку діалогу між суспільними, політичними і діловими колами Росії й України. Під час президентських виборів в Україні Російський клуб активно підтримував Віктора Януковича, що балотувався на посаду Президента.

Вражає те, що насамперед, в тому, що сталося таке зухвале вбивство - немає аж нічого дивного. Бо нинішнє міліцейське керівництво настільки далеке від розуміння завдань, що покладаються на цей орган влади, як “до Місяця рачки”. Соціаліста Цушка та більшовиків найбільш переймають не питання боротьби із кримінальною злочинністю, а похід “Народної самооборони” на Київ та ізраїльські паспорти Луценка.

А іще більшовичків турбують проблеми працевлаштування “своїх” на керівних посадах. В тому ж МВС. За принципом лояльності до певної політичної сили й благонадійності в існуючий системі кругової поруки.

Чи може в таких умовах правоохоронний орган працювати за призначенням?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.