Ситуація на фронті: російські терористи вже провокують «Градами»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.12.2014 20:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24412

14-й день режиму тиші на Сході України позначився черговими безсистемними збройними провокаціями з боку терористів.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко, найбільш кричущим фактом став обстріл бойовиками блокпосту Національної гвардії з установок БМ-21 «Град» на перехресті доріг Золоте-Оріхове-Гірське на Луганщині. Традиційно напружені ділянки – Донецький аеропорт, селище Піски, м. Дебальцеве та Станиця Луганська. Загиблих за минулу добу немає, двоє військовослужбовців дістали поранень.

У с. Жовте Слов’яносербського району Луганської області терористи замінували поля навколо селища. Закликаємо місцевих мешканців бути обережними, не намагатися розмінувати це місце самостійно та попередити дітей про небезпеку. Також у разі виявлення підозрілих предметів за можливості позначити небезпечне місце та негайно звернутися до фахівців.

Водночас у рамках міжнародного співробітництва протягом останнього місяця українські cапери вдосконалювали свою майстерність на військовій базі навчального центру у місті Мартін (Словаччина). Під час проходження курсу теоретично-практичних навчань, які були організовані Міністерством внутрішніх справ України, вітчизняні вибухотехніки знайомились з досвідом словацьких колег у розмінуванні мінних полів та новітнім обладнанням зі знешкодження боєприпасів.

Не зменшується розвіддіяльність противника.

Так, учора українські прикордонники знову зафіксували використання 4 безпілотників в районі н.п. Сартана на Донеччині та 2 літальних апарати поблизу н.п. Красна Талівка у Луганській області.

На окупованих територіях бойовики безуспішно намагаються встановити єдиновладдя.

У м. Макіївка Донецької області фіксуються факти збройних сутичок між чеченськими та місцевими бойовиками через перерозподіл сфер впливу на підконтрольній території, що призводить до загострення ситуації у місті.

Підтвердилася інформація про те, що на підприємствах Донецької області, які перебувають під контролем бойовиків, налагоджується випуск зброї, призначеної для терористичних угрупувань, зокрема, і мінометів.

Україна нарощує допомогу для постраждалих у зоні конфлікту.

Учора на пункті контролю «Макарове» прикордонники здійснили пропуск гуманітарного вантажу Міжнародного Комітету Червоного Хреста, призначеного мешканцям Луганської області. Ця благодійна акція була проведена у повній відповідності до вимог українського та міжнародного гуманітарного права, зокрема, з дотриманням всіх необхідних процедур та за наявності відповідних супровідних документів. У вантажівках – продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та побуту. Загалом пропущено 8 вантажних автомобілів загальною масою вантажу 28 тонн.

Вчора у Краматорську Донецької області тимчасово переміщені особи отримали гуманітарну допомогу від Благодійного Фонду «Міжнародна Асоціація підтримки України» та групи координації цивільно-військового співробітництва ЗСУ. Це речі для дітей та дорослих, а також постільна білизна.

Також 2 вантажівки з харчуванням та засобами гігієни для дітей віком до трьох років було передано до Сєверодонецька, а ще одну – до м. Щастя. Нагадуємо, що за останній тиждень це вже дев’яий населений пункт на Донбасі, куди українські офіцери доправляють гуманітарну допомогу.

У Костянтинівському районі Донецької області триває видача допомоги від управління з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА. 315 пакунків дитячого харчування отримали матері з тимчасово переміщених осіб, а також сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.