Армії придбали в «американських» посередників обладнання, виготовлене в Одесі і РФ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.12.2014 16:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24416

Державна фірма «Укрінмаш» закупила військове обладнання в американської корпорації ATN Corporation, яка є лише посередником, що перепродує продукцію, вироблену в Одесі і Росії.

Побутовий тепловізор

Про це йдеться у сюжеті Дмитра Гнапа для «Слідство.Інфо».

Як зазначається, Міжнародний напрямок в ATN Corporation очолює син Бориса Тимонькіна, оголошеного в розшук екс-заступника голови наглядової ради компанії СЕПЕК Сергія Курченка.

8 грудня «Укроборонпром» повідомив про те, що «Укрінмаш» підписав низку контрактів з ATN Corporation на постачання військового обладнання, зокрема, приладів нічного бачення та тепловізорів, для потреб СБУ, Нацгвардії та Міноборони.

За даними «Слідства.Інфо», вказане обладнання насправді виробляє в Одесі на вул. Дальницькій ТОВ «ВП "Сфера"». І незрозуміло, чи має ця продукція сертифікацію для військових потреб. Адже буквально торік керівник «Сфери» Анатолій Коровицький розповів місцевому виданню, що вони виробляють продукцію невійськового призначення.

Крім того, частину продукції, яку продає ATN Corporation, виробляють у Росії. Два роки тому керівник московської фірми «Сучасні Оптичні Технології» Олександр Путиловський на одному з російських інтернет-форумів заявив, що «ATN продає вироби, зроблені нашою компанією на їхнє замовлення».

На сайті ATN ціни на прилади: від 2 до 10 тисяч доларів за штуку. При цьому скільки їх закупила Україна і що пропонували натомість конкуренти - інформація засекречена.

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма «Укрінмаш» входить до складу Державного концерну «Укроборонпром». Керівником «Укрінмашу», який уклав угоду з одеськими американцями, є Володимир Омелянчук.

«Чотири роки тому він працював заступником міністра оборони Михайла Єжеля, близького до екс-нардепа Іванющенка на прізвисько Юра Єнакієвський. Саме Омелянчук та Єжель організовували чисельні тендери на закупівлю харчів для солдатів за завищеними цінами, перемагали в яких фірми з орбіти Іванющенка», - нагадує журналіст.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.