Ситуація на фронті: російські бойовики дещо знизили активність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.12.2014 18:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24419

За останню добу кількість провокаційних обстрілів з боку бойовиків у зоні АТО значно знизилася. Загиблих серед українських військовослужбовців немає, одного воїна було поранено.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко, за минулу добу противник значно активізував ведення авіарозвідки. Так, українські прикордонники зафіксували використання 19 безпілотників в районі населених пунктів Сартана, Велика Новосілка (Донецька обл.), Красна Талівка (Луганська обл.) та на адміністративній межі між Херсонською областю та окупованою АР Крим.

У середовищі терористів процвітають корупція та здирництво, що призводить до зубожіння жителів Донбасу

За даними розвідки, мешканці м. Горлівка незадоволені, що ватажки терористів абсолютно ігнорують потреби місцевого населення та проводять махінації з російською гуманітарною допомогою.

У Луганській області бойовики вигадали новий вид здирництва з місцевих підприємців. Вони змушують усіх перевізників, що здійснюють автобусне перевезення пасажирів за межі окупованої території, сплачувати збір з прибутку у розмірі 20%. Наголошуємо, що ці побори є незаконними, а ці кошти будуть використані бойовиками на власні потреби і для скоєння нових терористичних актів, але в жодному разі не задля відновлення мирного життя на Донбасі.

За оперативними даними, бандформування «ДНР» намагаються поповнити свої лави за рахунок мобілізації місцевих дітей та підлітків віком від 16 до 18 років. Нагадуємо, що це кричуще порушення статті 38 Конвенції про права дитини.

Українська держава та благодійники розширюють гуманітарну допомогу для жителів сходу України.

Кабінет Міністрів прийняв рішення доставити гуманітарну допомогу населенню окупованих територій Донецької і Луганської областей. Для цієї акції виділено кошти з Державного бюджету. Вже сформований вантаж гуманітарної допомоги загальною кількістю 326 тонн, який відправився з Харкова трьома колонами: в напрямку Краматорська, Сєвєродонецька і Павлограда. Державна допомога України призначена насамперед для соціальних установ на окупованій території, зокрема для будинків-інтернатів і будинків для людей похилого віку.

Учора на пункті контролю «Щастя» прикордонники здійснили пропуск чергового гуманітарного вантажу Міжнародного Комітету Червоного Хреста для мешканців Луганщини. Транспортні засоби були завантажені продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни та побуту. Загалом пропущено 13 вантажних автомобілів, загальна маса вантажу склала 18 тонн.

Також у пункті контролю «Бугас» оформлено 12 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від громадської організації «Маріупольська спілка молоді». 230 тонн продуктів харчування було доставлено для мешканців Донеччини.

Неподалік Маріуполя танкісти одного з підрозділів Збройних Сил України взяли шефство над середньою школою та двома дитячими садками. Офіцери і солдати заготовлятимуть дрова для котелень та забезпечуватимуть заклади харчовими продуктами.

Українські правоохоронці та контррозвідники затримали ряд особливо небезпечних проросійських терористів, що планували криваві теракти з людськими жертвами серед цивільного населення.

Учора Контррозвідка Служби безпеки України затримала керовану російськими спецслужбами глибоко законспіровану диверсійну групу, що готувала масштабну диверсію на одному з найбільших в Україні складів стрілецької зброї у соляних шахтах Артемівського району Донецької області.



Бойовики готувалися підірвати основний ствол шахти за допомогою 45 кг вибухівки, отриманої від терористичної організації «ДНР». У помешканні диверсантів вилучено 3 саморобних вибухових пристрої (один з них на базі міни МОН-90), наповнених гексогеном, пластидом та металевими елементами ураження та 7 радіокерованих детонаторів. На присадибній ділянці у схованці, присипаній землею, знайдено та вилучено пістолет Макарова з набоями, кілька споряджених магазинів до автомату АК, близько сотні гранат до гранатометів різних модифікацій, вибухові пакети, димові міни, а також топографічні карти, прапор Росії та георгіївські стрічки. Зловмисники також планували вчинити низку вибухів на об’єктах життєзабезпечення та у мирних кварталах Артемівська. Тривають оперативно-слідчі дії.

У результаті успішної спецоперації МВС та СБУ у м. Новомосковськ Дніпропетровській області було знешкоджено особливо небезпечну глибоко законспіровану злочинну групу з трьох осіб, яка готувала терористичні акти та диверсії проти мирного населення регіону. Зловмисники планували підриви та підпали банківських установ, захоплення зброї на військових об’єктах, вчинення вибухів у людних місцях. Під час обшуків спецслужби вилучили 400 грамів тротилу, 24 саморобні вибухові пристрої, гранати, електродетонатори та стікери із зображенням прапору так званої «Новоросії».




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.