МВС та політики обговорюють убивство Курочкіна

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.03.2007 14:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2442

Слідство не розглядає версії інсценування смерті Максима Курочкіна.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник міністра внутрішніх справ, начальник департаменту кримінальної міліції Микола Куп’янський.

"Я думаю, що ні в кого не повинно виникати питання, чи вбили Курочкіна. Бо порушити кримінальну справу без трупу, без факту вбивства ніхто не може. Є на сьогоднішній день труп, є висновок судово-медичної експертиза. Це дійсно тіло Курочкіна", - сказав він.

"Ніяких інсинуацій, що це може бути інсценування вбивства, не може бути", - додав Куп’янський.

За його словами, серед версій вбивства Курочкіна міліція розглядає, зокрема, пов’язану з його діяльністю у Російській Федерації.

"Підґрунтям будь-якої версії є конфліктні ситуації, пов’язані з комерційною діяльністю або бізнесовими інтересами", - сказав Куп’янський.

Він також зазначив, що жодної політичної версії немає.

На питання, чому міліція не вжила необхідних заходів безпеки щодо Курочкіна, заступник міністра пояснив, що санкцію на відповідні заходи має давати суд.

"Такої ухвали не було... Якби була б така постанова (суду), ми б використовували і броньований автомобіль, і бронежилет", - сказав він.

На питання, чому автомобіль, у якому перебував Курочкін, під’їхав не під самі двері суду, внаслідок чого вбивця мав можливість здійснити постріл, Куп’янський відповів, що у подвір’ї суду ведуться ремонтні роботи і "перед входом лежить купа будівельних матеріалів".

"Ближче вона (машина) не могла підійти", - сказав він.

Заступник міністра поінформував, що за даними попереднього слідства встановлено, що Курочкіна вбили з застосуванням снайперської гвинтівки іноземного виробництва з горища будинку з відстані близько 300 метрів.

За словами Куп'янського, "прицільна дальність і убійна сила гвинтівки становить 1200 метрів".

Він додав, що для того, щоб використовувати таку зброю, потрібно мати "певні навички поводження з такою зброєю".

За словами Куп’янського, Курочкин був поранений на виході з суду. "Він стояв в пройомі дверей. Саме там влучила в нього куля. Курочкін не гуляв по двору Святошинського суду", - наголосив він

"Куля поцілила в грудь, зачепила серце. При огляді горища будинку було вилучено снайперську гвинтівку, додаткове приладдя, яким користувалися вбивці. Згідно зі свідченням свідків, злочинців було двоє, ростом 185-175 см, спортивної статури, одягнені в маски й куртки чорного кольору", - сказав він.

Після злочину вбивці зникли на автомобілі "Мазда" сріблястого кольору, який було знайдено у дворі будинку по Бульвару Лесі Українки.

"Встановлюється особа, якій вона належить... Створено слідчо-оперативну групу з працівників оперативних підрозділів МВС. Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом вбивства, була проведена спільна нарада з слідчими прокуратури", - повідомив Куп’янський.

А тим часом, прем'єр публічно спрямував слідство у “потрібоному” напрямку. Віктор Янукович вважає, що убивство російського бізнесмена Максима Курочкіна "це швидше за все бізнесові розборки".

Водночас, відповідаючи на питання журналістів, чи є політичні мотиви в цьому убивстві, прем’єр сказав: "На мій погляд немає". Він зазначив, що створено спеціальну слідчу комісію, яка буде розслідувати всі обставини цього убивства.

МВС, до речі, в унісон із прем'єром, категорично заперечує політичну складову злочину, відкидаючи її, як можливу версію.

Прем’єр-міністр також заявив, що українська влада зробить все, що від неї залежить для пошуку убивць, зазначивши, що стосунки України з Росією не погіршаться в зв’язку з цим убивством.

Нагадаємо, у вівторок, 27 березня Курочкіна було вбито у приміщенні Святошинського районного суду Києва. Прокуратура Києва порушила справу за фактом навмисного вбивства російського бізнесмена.

Як відомо, у ніч на 18 березня на Обухівській трасі були розстріляні троє чоловіків. Двоє з них проживали в Москві і працювали з Максимом Курочкіним. А один із загиблих затримувався міліцією 30 жовтня 2006 року при інциденті з захопленням Дніпропетровського ринку Озерка. А в грудні 2006 року в Дніпропетровську був розстріляний голова правління Дніпропетровського центрального ринку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.