Російські депутати пропонують повернутися в СРСР часів Суслова

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.12.2014 12:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24421

Депутат Держдуми Алєксєй Діденко запропонував скоротити використання пісень іноземними мовами в теле- і радіоефірі.

Москва. СРСР. На трибуні мавзолею генсек Брежнєв і і ідеолог компартії Суслов

Депутат Держдуми Алєксєй Діденко підготував законопроект про внесення доповнень в федеральний закон «Про засоби масової інформації», згідно з якими буде запроваджено обмеження на використання іноземних мов у музичних композиціях в ефірі телебачення і радіомовлення до 15%, повідомляють Известия.

Згідно з проектом закону, виняток буде зроблено лише для мов, країн, що входили до складу Радянського Союзу. Депутат зазначає, що прийняття цієї заходи позитивно позначиться на популяризації вітчизняного музичного продукту і обмежить вплив західної культури.

Автор законопроекту Алєксєй Діденко пояснив, що обмеження є не цензурою, а захистом російської мови. На думку парламентарія, абсолютно нелогічно, коли понад 80% пісень в телеефірах виконуються на іноземних мовах.

Від «Аратти»: дещо подібне сучасні громадяни РФ вже бачили. В 70-х роках минулого століття, коли СРСР очолював комуністичний генсек Леонід Брежнєв, а головним ідеологом ленінської партії був Михайло Суслов.

Ті часи позначилися в історії СРСР як період реанімації сталінізму, як ідеології КПРС і початку активної деградації партійно-господарської номенклатури. Пізніше, у часи горбачовської «перебудови», совітські історики називали період сусловщини «застоєм».

Саме Суслов, якого партноменклатура називала «сірим кардиналом» мав вирішальний вплив на формування позиції Брежнєва. Саме йому належить вирішальна роль у прийнятті рішень про агресію проти Чехословаччини і Афганістану. У внутрішній політиці сусловщина характеризується, як часи жорстоких репресій КГБ проти щонайменших проявів інакодумства. Всіх, хто наважився публічно або в колі друзів висловити заперечення проти «генеральної лінії» або критикувати партійних керівників - заарештовували і запроторювали у концтабори чи психіатричні лікарні. Під жорсткою забороною була західна естрадна музика, зачіски і навіть джинсовий одяг. Записи рок-музикантів вважалися контрабандою і за спроби провезення їх на територію СРСР або тиражування наставала кримінальна відповідальність.

Звісно, сучасні російські депутати пропонують ліберальні вимоги простого обмеження, але хто дасть гарантію, що завтра західну музику не об’являть екстремістською, як це вже фактично сталося з усім, що є українським?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.