США заборонили польоти своєї авіації над Дніпропетровськом та Сімферополем

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 26.12.2014 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24424

Літаки американської цивільної авіації оминатимуть авіапростір над Дніпропетровськом та Сімферополем. США ухвалили відповідне розпорядження з міркувань безпеки.

Федеральне управління цивільної авіації США FAA заборонило польоти американської цивільної авіації у районах над Дніпропетровськом і Сімфорополем. Відповідне розпорядження опубліковане на офіційному сайті відомства та набуде чинності у вівторок, 29 грудня.

"Цим рішенням розширюється територія, визначена у розпорядженні №113, над якою заборонені польоти осіб. Тепер до неї включається весь авіапростір Сімферополя і Дніпропетровська", - зазначається у повідомленні управління. У розпорядженні номер 113 у квітні 2014 року заборона стосувалася лише польотів над Сімферополем. Своє рішення у відомстві пояснюють необхідністю запобігти потенційній небезпеці людей та повітряних суден, які використовуються для таких польотів.

Як відомо, після того, як Росія анексувала український півострів Крим, організація з безпеки повітряної навігації Eurocontrol та інші відомства рекомендували авіакомпаніям облітати його територію. У зв’язку з цим деякі авіаперевізники змінили свої маршрути, припинивши літати над Кримом, а частково й над Східною Україною. Інші продовжують здійснювати свої звичайні рейси, заощаджуючи час і гроші.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.