Ситуація на фронті: російські бойовики перегруповуються і ведуть артобстріли українських позицій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.12.2014 19:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24426

Терористи використовують режим тиші для перегрупування незаконних збройних підрозділів, здійснюють хаотичні провокаційні обстріли позицій українських військових. Так, бойовики обстріляли позиції сил АТО з установок БМ-21 «Град» біля м. Дзержинська Донецької області.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко, терористи продовжують проводити повітряну розвідку за допомогою безпілотних літальних апаратів – тільки за минулу добу було зафіксовано 10 прольотів ворожих безпілотників, зокрема в районі на напрямку «Білосарайська Коса – Маріуполь».

Спостерігається активізація діяльності диверсійно-розвідувальних груп бойовиків як у зоні АТО, так і за її межами. Крім того, триває передислокація військової техніки з території РФ на Донбас, зокрема САУ, вантажівок з особовим складом і боєприпасами.

Водночас українські військові зміцнюють укріплення на передових рубежах. Мирним мешканцям Донбасу своєчасно доставляється гуманітарна допомога.

За останню добу один український військовослужбовець загинув та один був поранений.

Триває зміцнення бронетанкової могутності українського війська.

ДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до державного концерну «Укроборонпром» продовжує ремонт танків Т-64Б1 для української армії. Корпуси та башти бронемашин оснастили навісним динамічним захистом типу «КОНТАКТ», що захищає від багатьох потужних протитанкових засобів.

Українські спецслужби запобігають та жорстко протидіють усім спробам терористичної діяльності на звільнених територіях.

Неподалік м. Краматорськ Донецької області оперативники СБУ затримали двох бойовиків та одного агітатора терористичної організації «ДНР», який закликав до збройного спротиву українській владі. Затримані терористи були членами незаконного військового формування «Восток». Ця ж оперативна група затримала мешканця м. Костянтинівка, який активно допомагав організаторам псевдореферендуму 11 травня, активно підтримував бойовиків, схиляв місцевих бізнесменів до фінансування терористів.

У Волноваському районі Донецької області завдяки пильності небайдужих місцевих мешканців, біля колій залізничного перегону Велико-Анадоль – Волноваха Донецької залізниці виявлено саморобний вибуховий пристрій у вигляді коробки із вмістом тротилових шашок загальною масою 15 кг. Вибухівку знешкоджено.

Внаслідок злочинних дій терористів лише у Донецькій області повністю або частково знеструмлені 19 населених пунктів в Шахтарському, Мар’їнському та Ясинуватському районах, а також частково міста Донецьк, Горлівка та Авдіївка. Без житла, води, газу та електроенергії залишаються понад 60 тис. мешканців району.

Українська влада та міжнародне співтовариство докладають максимум зусиль для допомоги постраждалим на сході України.

Учора ввечері до Краматорська та Сєвєродонецька доставлено гуманітарний вантаж від України. Наразі українська влада за допомогою фахівців ДСНС працює над доставкою цієї допомоги соціальним закладам, розташованим у населених пунктах, які постійно обстрілюються бойовиками. За домовленістю, доставці та розподілі гуманітарної допомоги долучаться співробітники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в України – про це повідомив голова місії Ертугрул Апакан.

На ділянці відділу «Станично-Луганське» прикордонники здійснили пропуск гуманітарного вантажу від українського відділення Міжнародного Комітету Червоного Хреста, який призначений для мешканців Луганської області. В вантажних автомобілях перевозили продукти харчування та медикаменти, загальна маса вантажу – 18 тонн.

Вчора у с. Маркове Костянтинівського району Донецької області відбулася урочиста передача шкільного автобуса для місцевої школи від міжнародної нафтопереробної компанії.

На Донбасі продовжується робота чеської благодійної організації PEOPLE IN NEED, яка відома в Україні під назвою «Люди в біді». Вчора у. Селідове Донецької області чеські друзі України подарували 160 (ста шістдесятьом) вимушеним переселенцям картки з грошовою допомогою на суму еквівалентну 300 доларам США кожна.

В Артемівському районі організація «Людина в біді» разом з місцевої владою в рамках програми USAID «Підготовка до зими» вручила аналогічну допомогу 69 сім’ям переселенців.

Костянтинівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді видав 335 пакунків дитячого харчування матерям, які мають маленьких дітей та перемістилися з місць і районів проведення АТО, а також сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Вчора у Мар’їнському районі Донецької області розпочато видачу гуманітарної допомоги від Міжнародного Червоного Хреста у вигляді будівельних матеріалів для відновлення житлових будинків, що постраждали під час обстрілів терористів.

Станом на 25 грудня з серпня 2014 року після звільнення населених пунктів від терористів українською владою в Донецькій області відновлено 5357 об’єктів, в тому числі: 471 житловий будинок; електропостачання у 163 населених пунктах та 8 об’єктів електропостачання; 67 об’єктів теплопостачання; 5 об’єктів водопостачання; газопостачання в 4 населених пунктах, 1328 газопроводів, підключено до газу 3234 приватні будинки. За останню добу ремонтними бригадами заживлена ділянку повітряної лінії електропередачі та відновлено електропостачання в 2 населених пунктах Тельманівського району Донецької області, знеструмлених в результаті бойових дій терористів – селах Старомар’ївка та Гранітне.

Загалом з тимчасово окупованої території та району проведення АТО до інших регіонів за останню добу (25 грудня) переселено 2 тис. 719 осіб, з них 222 дитини. Усього з Криму та Донбасу переселено 596 тис. 108 осіб, у тому числі 132 тис. 847 дітей.

Учні Дніпропетровської школи № 23 привітали українських військових, які захищають Донецький аеропорт, з новорічними та різдвяними святами та передали українським танкістам тисячу солодких пряників. Починаючи з літа, діти регулярно проводили благодійні ярмарки та акції, а на виручені кошти купували необхідні речі для бійців АТО. Завершився захід святковим концертом для наших «кіборгів».

На полігоні Національної гвардії України днями була проведена серія практичних психологічних тренінгів в умовах, максимально наближених до бойових. У навчаннях взяли участь офіцери-психологи військових частин Київського гарнізону, офіцери психологічної служби Нацгвардії, а також інструктори служби психологічної реабілітації громадської організації «Ліга офіцерів». Основним завданням навчань було доведення до автоматизму прийомів надання першої психологічної допомоги та регуляції психоемоційного стану бійця, який пережив стресову ситуацію.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.