ЄС - за прямий діалог з Москвою для виходу з кризи в Україні

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 29.12.2014 12:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24429

На думку Могерині, врегулювання конфлікту в Україні, у першу чергу - в інтересах Росії. Глава європейської дипломатії також закликала посилити підтримку Києва через можливе погіршення економічної ситуації.

Верховна представниця ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федерика Могерині висловила упевненість в тому, що для врегулювання кризи в Україні Брюсселю необхідно налагодити прямий діалог з Москвою. Про це керівниця європейської дипломатії розповіла в останньому інтерв’ю газеті La Repubblica від 27 грудня.

За даними газети, питанню щодо побудови відносин з Росією буде присвячена чергова зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу, яка, як очікується, пройде 19 січня в Брюсселі. За словами Могерині, з моменту її вступу на посаду верховної представниці ЄС у листопаді було встановлено "новий спосіб роботи". "Щомісяця ми проводимо стратегічні перемовини щодо конкретної теми. Вони вже відбулися щодо Сирії та України", - підкреслила Могерині. "Зараз ми маємо обговорити наші відносини з Росією. Ми повинні поговорити відкрито та підняти всі питання, які існують у Європі", - додала вона.

В інтересах Москви

При цьому вона підкреслила, що "Росія відіграє важливу роль не лише в Україні, але й у Сирії, Ірані, на Близькому Сході та в Лівії". Разом з тим Могерині висловила впевненість, що врегулювання конфлікту в Україні, у першу чергу відповідає інтересам Москви.

Євросоюзу, утім, варто зберігати баланс при налагодженні відносин з Києвом та Москвою, переконана верховна представниця ЄС з закордонних справ та політики безпеки. З одного боку, потрібно збільшити підтримку України, де економічна ситуація незабаром може серйозно ускладнитися, підкреслила Могерині. З іншого, необхідно розпочати прямий діалог з Москвою про відносини та про роль, яку Росія може відіграти при урегулюванні кризових сценаріїв, відзначила глава європейської дипломатії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.