Президент Ющенко зажадав від більшовиків дотримання Конституції. Наївний чи що?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.03.2007 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2443

Президент України Віктор Ющенко вимагає щоб Верховна Рада припинила формувати коаліцію шляхом індивідуального входження депутатів.

"Вимагаю від Верховної Ради, кожного народного депутата негайно припинити практику ігнорування конституційних положень, зокрема при формування коаліції депутатських фракцій. В іншому випадку застосую всі передбачені Конституцією і законами України адекватні заходи для припинення неконституційних дій", - йдеться в листі Президента парламентові.

Ющенко зазначає, що останнім часом через те, що більшість депутатів Верховної Ради ігнорують вимоги Конституції при формуванні коаліції депутатських фракцій, у державі склалася ситуація, яка має всі ознаки політичної кризи.

"Замість одиничних випадків включення до складу коаліції депутатських фракцій окремих депутатів України з’являється практика масового поповнення її складу всупереч Конституції України, шляхом індивідуального або групового членства", - підкреслює глава держави.

На його думку, таке недотримання конституційних вимог при формуванні коаліції депутатських фракцій спотворює результати виборів парламенту 2006-го року.

"Зазначене ставить під сумнів і легітимність Кабінету міністрів України, персональний склад якого останнім часом призначався за участю сформованої з порушеннями Конституції України коаліції депутатських фракцій, прийняті урядом рішення", - говориться в листі.

Раніше Президент України Віктор Ющенко заявив, що не має наміру розпускати Верховну Раду доти, поки не будуть використані всі можливості стосовно врегулювання кризи шляхом переговорного процесу. Однак, він зазначив, що вважає формування коаліції можливе тільки на фракційній основі.

Зволікання з розпуском Верховної Ради є зрадою національним інтересам України, заявляє лідер БЮТ Юлія Тимошенко. Вона також сказала, що дякую Партії регіонів за те, що та позбавила її депутатів-зрадників.

Нагадаємо, напередодні до парламентської коаліцію ввійшло 11 народних депутатів із фракцій БЮТ і Наша Україна, а також Анатолій Кінах, який був призначений міністром економіки.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз прогнозує створення коаліції з 300 депутатів парламенту до кінця квітня.

Тим часом, Янукович заявив, що "конституційна більшість вже в парламенті є, хоча вона ще не оформилася".

Водночас, Тимошенко заявила, що кожному депутатові-перебіжчикові коаліція національної єдності пропонує 10 млн доларів.

Експерти вважають, що лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко може сама санкціонувати перехід депутатів від блоку до коаліції національної єдності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.