Ситуація на фронті практично не змінилася: російські бойовики не припиняють провокації

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.12.2014 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24431

У зоні проведення АТО продовжується тенденція до зниження кількості збройних провокаційних обстрілів позицій сил АТО з боку бойовиків. Також не зафіксовано фактів використання терористами важкого озброєння.

Про це заявив сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Водночас, бойовики проводять нарощування й перегрупування сил.

Зокрема, за даними розвідки за останні три доби до Донецька прибули декілька колон вантажівок з боєприпасами.

За останню добу один український воїн загинув (батальйон «Азов»), поранених немає.

Вчора о 21:10 поблизу с. Сартана прикордонний наряд зафіксував політ ворожого безпілотного літального апарата, який рухався на напрямку «Талаківка – Маріуполь».

За даними розвідки, у м. Донецьку на окремих блокпостах «ДНР» бойовики бандформування «Восток» перебувають у стані наркотичного сп’яніння, і ведуть пошук медичних препаратів для власного використання. Закликаємо місцевих мешканців бути обережними та без нагальної потреби не потрапляти на блокпости. Поведінка озброєних наркоманів є неадекватною та небезпечною.

Триває постачання гуманітарної допомоги для Сходу України.

Так, учора військовослужбовці танкового підрозділу Збройних Сил України відвідали людей похилого віку та малозабезпечені сім’ї у с. Краснівці, Касьянівці, Привільному та Кирилівці неподалік Маріуполя. Захисники Вітчизни передали понад 70 родинам товари першої необхідності та харчові набори, придбані за власний кошт.

Найближчим часом військовослужбовці планують відвідати ще майже 60 малозабезпечених сімей, а також за допомогою волонтерів зробити подарунки дітям в трьох дитячих садках.

Протягом доби через контрольний пункт «Георгіївка» прослідували 2 вантажівки з продуктами харчування для жителів Донецької області. Гуманітарна допомога була направлена від «Східної конфесії адвентистів». Загальна маса вантажу – 3,5 тонни.

У Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях триває будівництво стаціонарних транзитних містечок із будинків модульного типу, всього зібрано та встановлено 91 житлових будинків на 3,5 тис. осіб.

Колектив 59 Будинку офіцерів Збройних Сил України м. Одеси разом з творчими групами міста організував новорічне свято для дітей військовослужбовців, які несуть службу у зоні АТО. Також миколаївські активісти-волонтери благодійного фонду «Територія життя» привезли 2000 подарунків для дітей наших героїв.

Україна піклується про воїнів, визволених з полону.

Військовослужбовцям Національної гвардії України, яких нещодавно було звільнено з полону, надають психологічну допомогу. Учора на території Навчального центру в селищі Нові Петрівці під Києвом, військовослужбовців почали обстежувати медичні працівники.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.