У суботу має відбутися невеличкий Майдан

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 28.03.2007 15:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2444

Лідер «Народної Самооборони» Юрій Луценко підтверджує, що у суботу, 31 березня, у Києві відбудеться спільний мітинг опозиції.

«У суботу ми домовилися про перший спільний мітинг (з БЮТ і «Нашою Україною») і спільні вимоги в Києві», - написав він на форумі УП.

В акції братимуть участь лідери «Народної Самооборони», БЮТ і «Нашої України».

«На Майдані з 17-00 концерт, який завершиться виступами Тимошенко, Турчинова, Кириленка і Луценка», - написав лідер «Народної Самооборони».

Він також зазначив, що у разі початку виборчого процесу, він буде брати в ньому участі.

«Вважаю найкращим не творити чергового - третього демократичного руху - а йти на об’єднання зусиль при максимальному омолодженні списку», - написав Луценко.

Між тим, гуманітарний віце-прем'єр Дмитро Табачник назвав проведення масових акцій і мітингів напередодні Великодня - великим гріхом.

«У нас є інформація, що деякі політичні сили готуються до надзвичайно авантюрних політичних дій найближчими днями - в суботу і неділю», - сказав Табачник.

За його словами, ці політичні сили планують спробувати дестабілізувати політичну ситуацію в столиці, привести під стіни Верховної Ради і Кабінету Міністрів значну кількість своїх прихильників для того, щоб здійснювати тиск на роботу уряду і парламенту.

За словами Табачника, найбільш загрозливими в такій ситуації можна вважати спроби цих політичних сил спровокувати Президента Віктора Ющенка на нелегітимні дії. «Я маю на увазі спроби поставити під сумнів легітимність роботи найвищого законодавчого органу», - сказав Табачник.

При цьому він підкреслив, що спроби зібрати прихильників і впливати на ухвалення рішень уряду парламентом і Конституційним Судом безпідставні, нелегітимні, загрожують суспільними потрясіннями, і, як наслідок, занепадом економіки.

Табачник також заявив, що до підготовки цих масових акцій залучені й чиновники.

«Я знаю про телефонограми, які державний чиновник, офіційна особа, керівник апарату Президента розсилає по областях з вимогами, скільки людей, яка парторганізація повинна привести і в яку частину міста», - сказав Табачник.

Віце-прем’єр назвав особливо гріховними такі дії політичних сил напередодні Великодня. На його думку, в останній тиждень Посту, перед святом, люди повинні особливо тверезо дивитися на ситуацію.

Також Табачник відзначив намір Кабміну не звертати уваги на масові акції. «Скільки б не стягнули «нашоукраїнці» людей, позиції уряду це не змінить, ніякі залякування не принесуть ніяких результатів», - сказав Табачник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.