Затриманний російський терорист розповів, що вибухи в містах Країни організовує ФСБ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.01.2015 18:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24448

Контррозвідка СБУ затримала у м. Маріуполь одного з бойовиків бандформування «Сват», який після спеціальної підготовки у військовому таборі у м.Севастополь отримав від представників російських спецслужб завдання організувати та вчинити в українських містах теракти проти мирного населення.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Мешканець Маріуполя, громадянин України з позивним «Філя», 1988 р.н., раніше судимий за крадіжку, сам шукав нагоди приєднатися до терористів і був завербований ватажком незаконного воєнізованого формування «Гюрзою». «Філі» видали автомат і відправили нести варту на блокпості бойовика «Чехова».

Затриманий надав слідчим СБУ інформацію про пряму причетність російських спецслужб до організації та фінансування терористичної діяльності на території України. Він був свідком участі контрактних військовослужбовців збройних сил РФ у бойових діях проти сил АТО. «Філя» надав дані і про незаконне постачання іноземною стороною через неконтрольовані ділянки кордону важкого озброєння – артилерійських установок, мінометів тощо.

Серед іншого, за словами бойовика, 5 вересня ц.р. під керівництвом російського офіцера, мешканця Москви з позивним «Волга» колона важкої техніки з 6 танків, 8 САУ, 7 військових УРАЛів, 2 БМП взяла під контроль селище Ленінське Донецької області. Терористи обмежували пересування місцевого населення, «трусили» автівки.

У жовтні з боку РФ на позиції ватажка «Чехова» російські військові доставили чотири міномети і вчили найманців стріляти з цієї зброї. «Філя», ставши наводчиком міномета, неодноразово здійснював обстріли житлових будинків у с.Комінтерново Новоазовського району, позицій українських військовиків у с. Лебединському.

У ході досудового слідства бойовик дав свідчення й про те, що теракти з використанням автівок з вибухівкою на українському блокпосту у мікрорайоні «Восточний» у Маріуполі та у районі Комінтернове Донецької області восени ц.р. були організовані та вчинені під керівництвом представників ФСБ РФ. Радіокерований пристрій було приведено в дію дзвінком з мобільного телефону співробітника російської спецслужби.

Бойовик розповів, що терористичну діяльність найманців фінансували також представники російських спецслужб.

За «зарплатнею» бойовиків за вчинення диверсій та терактів ватажок бандформування «Сват» особисто їздив до Москви. За свідченням «Філі», учасники цього незаконного воєнізованого формування проходять розвідувально-підривну підготовку у організованому спецслужбами РФ таборі у м.Севастополь за спеціальною програмою – для подальшого задіяння в організації терактів в одному з обласних центрів.

Бойовика «Філю» співробітники СБУ затримали у Маріуполі, куди російські куратори відрядили його для організації підпільної диверсійної мережі і підготовки диверсій для залякування мирного населення, надавши зброю, готівку, інструкції та інформацію для зв’язку із спільниками.

У рамках відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.