У НАТО не зафіксували виводу російських військ з Донбасу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 12.01.2015 13:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24459

Російські військові досі перебувають в Східній Україні, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

При цьому він вказав на певне зниження напруги у конфлікті, а також закликав Москву припинити підтримувати сепаратистів.

Про ознаки певного зниження напруги в українському конфлікті заявляють в НАТО. "Ситуація в Східній Україні є менш напруженою. Частково бої продовжуються. Проте є ознаки легкого зниження напруги", - сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг німецькому виданню Die Welt. Заява була зроблена ще 9 січня, опублікували її у понеділок, 12 січня.

Водночас, за даними Альянсу, на Донбасі й досі залишаються російські військові. "Ми встановили, що російський військовий персонал і далі перебуває на території Східної України, він підтримує сепаратистів. Проте ми побачили також, що стало дещо менше бойових дій", - додав Єнс Столтенберг.

"Необхідно, аби Росія припинила підтримувати сепаратистів"

Оскільки ситуація лишається "як і раніше, нестабільною та складною", генеральний секретар Альянсу закликав Росію "поважати мінські домовленості та робити все, щоби припинення вогню в Східній Україні було реалізовано". "Для цього необхідно, аби Росія припинила підтримувати сепаратистів у Східній Україні", - наголосив Єнс Столтенберг.

Заяву було опубліковано перед зустріччю міністрів закордонних справ Німеччини, України, Франції та Росії. Керівники зовнішньополітичних відомств спробують 12 січня в Берліні домовитися про проведення переговорів на рівні глав держав та урядів чотирьох країн.

Попередньо заявляли про можливість проведення такої зустрічі в Астані. На вихідних у Берліні повідомили, що "зустріч високого рівня в Астані чи в іншому місці не може бути наразі підтверджена". Канцлерка ФРН Анґела Меркель поставила проведення переговорів у "нормандському форматі" в залежність від прогресу у реалізації мінських домовленостей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.