Ситуація на фронті: російські бойовики відверто ігнорують режим тиші

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.01.2015 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24466

Ситуація в зоні АТО має тендецію до ускладнення. За останню добу терористи 84 рази обстріляли позиції українських військових у 33 населених пунктах. Бойовики використовували артилерію, танки та установки «Град».

Українські військові суворо дотримуються режиму припинення вогню, проте дають потужну відсіч у разі провокативних дій з боку терористів.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Завдяки пильності наших військових було знешкоджено диверсійну групу, яка намагалась перетнути лінію розмежування між суміжною частиною України та зоною АТО. Також, у результаті вдалих маневрувань групи батальйону «Азов», військовим вдалося уникнути втрат під час обстрілу та виконати бойову задачу.

Внаслідок бойових дій загинув один військовослужбовець та 10 отримали поранення.

Активізація агресивних дій з боку терористів впродовж останніх днів та спроби змінити лінію розмежування свідчать про те, що російські військові та терористи свідомо обрали тактику на ескалацію напруження на Донбасі.

Українські прикордонники продовжують стояти на варті державного кордону та контрольно-пропускних пунктів на лінії розмежування

Так, за останню добу підрозділи сил АТО зафіксували збільшення розвідувальних польотів безпілотників противника на Донецькому, Маріупольскому та Луганському напрямках.

Через обстріли терористів, було тимчасово припинено пропуск осіб та транспорту через пункт контролю «Гнутове». Нагадаємо, що ці заходи спрямовані виключно на захист місцевих мешканців.

Українська влада докладає всіх зусиль для відновлення інфраструктури на звільнених територіях

Протягом останніх двох місяців було відновлено близько 500 об’єктів електричних мереж. З понад двох тисяч пошкоджених газопроводів вдалося відновити 1918 об’єктів або 89% газопровідної інфраструктури. Також було відновлено 13 мостів та шляхопроводів.

Українці підтримують наших героїв

Розвідник 3-го окремого полку спеціального призначення Юрій Савельєв влітку 2014 року під час виконання бойового завдання в Луганській області був важко поранений. Згодом він переніс дві операції, і тепер очікує на третю. Лікарі обіцяють, що пошкоджену руку розвідника вдасться практично виростити з клітин, застосувавши сучасні інноваційні технології. Учні Олександрівської загальноосвітньої школи (Кіровоградська область) підтримали Юрія Савельєва листами, а активісти військово-спортивного товариства «Сокіл» перерахували йому кошти від благодійного концерту. Хоробрість героя було високо оцінена Українською державою ­– Указом Президента України Юрія Савельєва було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Учора вінницькі волонтери передали особовому складу однієї з військових частин Національної гвардії України позашляховик. Цей автомобіль буде залучений до виконання бойових завдань у зоні АТО.

Українські військові медики підвищують кваліфікацію

На Рівненщині нещодавно пройшли дводенні навчанняінструкторів тактичної медицини за стандартами НАТО «Білі берети». Інструктори-волонтери відпрацювали механізм навчання учасників АТО щодо надання першої медичної допомоги на полі бою. Тренінги проводили військові медики, які закінчили профільні курси та сертифіковані НАТО. Після тренувань інструктори впроваджуватимуть навички надання медичної допомоги та організації роботи медичного забезпечення в бойових умовах.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.