Російські агресори готуються до наступу

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 15.01.2015 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24476

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє про можливу загрозу вторгнення з боку Росії.

"В останні дні відбувається різке загострення ситуації, значене зростання інтенсивності обстрілів. Вчора наші позиції обстріляли понад 129 разів, що є рекордом з початку року. Загинули 2 військовослужбовці, 4 поранено", - заявив він, виступаючи 14 січня у Верховній Раді перед прийняттям закону про мобілізацію.

"На окупованій частині Донбасу розгорнуте військове формування з більше 36 тисяч чоловік, серед них 8,5 тисяч військових Російської Федерації", - повідомив Турчнов.

За інформацією секретаря РНБО, у бойовиків є 542 танка, до 990 бойових броньованих машин, 694 артилерійських систем, в тому числі реактивних систем залпового вогню, а чотири комплекси "Точка" і до 57 зенітно-ракетних комплексів.

"Вздовж східної російського кордону в повній бойовій готовності перебувають 52 тисячі російських військ зі значним наступальним потенціалом: більше 300 танків, близько 1800 бойових машин, понад 750 артсистем і РСЗВ, 365 літаків і ударних вертольотів", - заявив Турчинов.

Турчинов заявив, що у зв’язку з нарощуванням російських військ на кордоні з Україною і постачанням російської зброї бойовикам очікується два основні сценарії розвитку конфлікту в Донбасі.

"За цих умов можливо два основні сценарії. Перший - це відновлення ворогом широкомасштабних військових дій і наступ за активної участі збройних сил РФ, наслідком чого може стати повномасштабна континентальна війна. Другий сценарій передбачає спроби Кремля не допустити стабілізації ситуації в Україні, активізацію терористичної діяльності, перетворення протистояння у довготривалий збройний конфлікт з виснаженням економічного, воєнного, морально-психологічного потенціалу України та створенням передумов для реалізації своєї мети - знищення державності і незалежності України", - розповів Турчинов.

"Ми повинні усвідомлювати той факт, що спецслужби РФ будуть робити все, щоб зірвати мобілізацію, або як мінімум істотно ускладнити її проведення в тому числі, і в цьому залі", - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.