Небезпека конфлікту в Україні для всієї Європи зберігається

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.01.2015 19:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24480

Небезпека, яку становить конфлікт на сході України для всієї Європи, не зникла, заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер-Штайнмаєр.

«На жаль, продовжується збройне протистояння. Жахливо, що десяток мирних жителів знову загинули внаслідок ракетного нападу. Це означає, що небезпека, яку становить цей конфлікт для всієї Європи, ще далеко не усунута», – сказав Штайнмаєр в інтерв’ю виданню Hannoversche Allgemeine Zeitung.

«Тому ми будемо продовжувати робити все, що в наших силах, щоб не допустити переходу конфлікту до масштабного військового протистояння. Все це складно, але альтернативи немає», – додав Штайнмаєр.

За словами німецького міністра, і Україна, і Росія повинні зрозуміти, що військового врегулювання цього конфлікту бути не може.

Штайнмаєр заявив, що прогрес у врегулюванні кризи буде досягатися «малими кроками, і для цього треба наполегливо працювати».

«Проблема полягає в тому, що ми повинні одночасно розмовляти про демаркацію лінії припинення вогню, про відвід важких озброєнь й іноземних бійців, доступ до гуманітарної допомоги та обмін полоненими – і все це в ситуації, коли становище людей на сході України щодня погіршується через зиму», – наголосив німецький міністр.

Попри оголошений у грудні «режим тиші», на Донбасі тривають обстріли. Зокрема, цього тижня під Волновахою був обстріляний український блокпост, внаслідок його снаряд влучив у маршрутку, загинули 12 людей, 17 були поранені.

За даними РНБО, на контрольованій бойовиками частині Донбасу розгорнуте військове угруповання – понад 36 тисяч осіб, серед яких 8,5 тисячі – військовослужбовців регулярних військ Росії, а вздовж східної частини українсько-російського кордону у повній бойовій готовності перебуває близько 52 тисяч російських військ.

Росія заявляє, що її військ на сході України немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.