Ситуація на фронті: російські бойовики посилюють атаки українських військових

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.01.2015 15:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24485

Обстановка у зоні антитерористичної операції характеризується збереженням високої інтенсивності обстрілів терористами позицій українських військ. Найбільш складна ситуація – у районі донецького аеропорту.

Вчора незаконні бандформування здійснили неодноразові спроби штурму нового терміналу аеропорту, застосовуючи важку артилерію, міномети, танки та установки «Град». Всі атаки були відбиті українськими військовими. Аеропорт знаходиться під контролем сил АТО.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Також обстріли позицій українських військових терористами зафіксовано в Ясинуватському та Артемівському районі Донецької області, у Новоайдарському, Станично-Луганському, Попаснянському та Слов’яносербському районах Луганської області.

За минулу добу загинуло 6 військовослужбовців, 18 було поранено.

Упродовж останніх днів спостерігається накопичення бронетанкової техніки бойовиків поблизу лінії розмежування. Зокрема, у м. Горлівка виявлено колону танків, що розтягнулася на 3 км у напрямі позицій українських підрозділів.

Бойовики продовжують тероризувати мирне населення Донбасу

За оперативною інформацією, учора ввечері артилерія бойовиків, яка розташовувалася поблизу Горлівки та окремих районів Макіївки Донецької області змінила напрямок артилерійського вогню. Раніше терористи обстрілювали населений пункт Піски, а ввечері вони відкрили вогонь в бік житлових масивів міст Донецька та Єнакієвого, що перебувають на тимчасово підконтрольній бойовикам території. У обстрілах члени НЗФ традиційно звинувачують сили АТО.

Внаслідок обстрілу бойовиками блокпосту в районі н.п. Фащівка Луганської області загинув 1 та було поранено ще одного мирного мешканця. Також терористи з «Градів» обстріляли місто Артемівськ Донецької області і Луганську ТЕЦ у м. Щастя.

Унаслідок обстрілів з боку бойовиків було пошкоджено газопровід високого тиску, без газу залишились 5,5 тис. мешканців м. Щастя Новоайдарського району, сс. Передільське, Геївка, смт Петрівка Станично-Луганського району.

Водночас, бригадами «Донецькобленерго» відновлено електропостачання в 4 населених пунктах Донецької області, знеструмлених в результаті бойових дій. Станом на сьогодні також відновлено повітряну лінію електропередачі та 2 підстанції.

За оперативною інформацією, на тимчасово підконтрольній терористам території фіксується погіршення криміногенної ситуації, що характеризується значним зростанням кількості тяжких злочинів. Лише за вересень-грудень 2014 р. на окупованій території Донецької області зареєстровано більше 3 тис. злочинів, серед яких вбивства, нанесення важких тілесних ушкоджень, розбої, пограбування, крадіжки, викрадення автотранспорту.

Українcькі спецслужби виявляють ворожих диверсантів

Учора у місті Мар’їнка Донецької області Служба безпеки України затримала двох місцевих жителів, які збирали розвідувальну інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки і особового складу Збройних сил України за завданням ватажків бандформування «ДНР». Зібрана інформація призначалася для коригування вогню бойовиків у прилеглих районах.

Іншого диверсанта – активного учасника терористичної організації «ДНР» контррозвідка СБУ затримала на Одещині. Затриманий брав участь у нападах та обстрілах позицій українських військових у Донецькому аеропорту у складі незаконних збройних формувань бойовиків «Едіка» та «Бєні».

Також учора оперативна група контррозвідки СБУ затримала громадянку України, 1995 р.н., – снайпера терористів на прізвисько «Екстазі», яка зізналась у скоєнні нею численних вбивств українських військовослужбовців неподалік с. Майорськ.

За даними розвідки, терористка пройшла спеціальний снайперський вишкіл у таборах підготовки диверсантів на Донеччині та була зарахована до незаконних збройних формувань під керівництвом військовослужбовців повітряно-десантних військ Рязанського десантного полку «Олексія» та «Максима Тьорських» на прізвиська «Фікс» та «Чорний».

Триває ротація захисників України

Із зони проведення АТО повернулися вінницькі міліціонери. За час бойових дій на Сході України близько півтори тисячі правоохоронців виконували свій професійний обов’язок. Захисників привітали колеги, рідні, друзі.

Також додому повернулися п’ятнадцять працівників Державтоінспекції Полтавщини, які протягом місяця несли службу у зоні АТО. Вартові доріг несли службу на блокпостах, допомагали біженцям, супроводжували колони військової техніки, і виконували інші завдання.

Водночас з Чернігівщини в зону проведення антитерористичної операції вирушив особовий склад мотопіхотного батальйону Збройних Сил України.

Також для виконання бойових завдань в зону проведення АТО вирушили військовослужбовці окремої механізованої бригади з Дніпропетровщини. Українські захисники наразі повністю забезпечені усіма засобами захисту, необхідною військовою амуніцією, зимовим обмундируванням і теплими речами та продуктами харчування.

Також до зони АТО вирушила перша штурмова рота батальйону «Донбас».




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.