Ситуація на фронті: про режим тиші вже ніхто не згадує

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.01.2015 18:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24503

Протягом доби ситуація у зоні Антитерористичної операції характеризувалася продовженням масованих обстрілів угрупованнями російсько-терористичних військ позицій сил АТО та намаганнями бойовиків розширити підконтрольну їм територію.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

На Луганському, Дебальцевському та Донецькому напрямках терористи неодноразово обстрілювали позиції сил АТО з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та установок «Град».

В Донецькому аеропорту триває бойова операція. В результаті боїв підрозділи бойовиків підірвали злітно-посадкову смугу. До позицій українських військових підійшли додаткові резерви та доставлено боєприпаси. Начальник Генерального штабу генерал-полковник Віктор Муженко знаходиться в зоні АТО та керує підрозділами Збройних Сил України.

Наступ бойовиків та російських військ на Луганщині в районі 29-го та 31-го блокпостів ЗСУ на Бахмутській трасі зупинено. У результаті бою сили АТО відійшли від 31-го блокпосту до опорного пункту та, отримавши підкріплення і боєприпаси, продовжують вести бій, аби відновити свої позиції й вибити звідти ворога.

Протягом доби 1 український військовослужбовець загинув, 40 отримали поранення.

Росія збільшує свою військову присутність на сході України та в прикордонних районах

Через понесені втрати у техніці та живій силі російська сторона провела нарощення сил окупаційного контингенту ЗС РФ, що діє на території Донецької та Луганської областей. Так, в районі Луганська зафіксовано появу значної кількості російських солдатів без розпізнавальних знаків. В м. Краснодоні з’явилося близько 60 танків, понад 50 БМП і БТР, а також близько 100 ТБМ «Тигр». У м. Горлівка відбувається заміна бойовиків бандформування «ДНР» на підрозділи ЗС РФ. В районах м. Шахтарськ і Торез зосереджено близько 100 танків ЗС РФ. Усе це свідчить про грубе порушення російською стороною Мінських домовленостей та продовження військової агресії проти України.

Бойовики продовжують злочинні артилерійські обстріли міст Донбасу

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала, що 19 січня в центрі м. Дебальцеве розірвалося принаймні 30 ракет РСЗВ «Град», обстріл здійснювався з боку Горлівки, яка контролюється бойовиками так званої «ДНР». «Внаслідок обстрілу загинуло 3 та поранено 12 мирних мешканців» – йдеться у звіті місії.

Вчора через обстріли позицій підрозділів ЗСУ та населених пунктів з боку терористів, тимчасово припинявся пропуск транспортних засобів та осіб в контрольних пунктах «Георгіївка» та «Курахове» на дорожньому напрямку «Донецьк – Курахове».

Триває робота українських спецслужб із запобігання терористичним актам

Протягом 19-20 січня контррозвідка СБУ викрила й нейтралізувала інформаторську мережу терористів «ДНР». Затримано сімох інформаторів, які передавали бойовикам відомості про точне місце розташування особового складу та військової техніки сил АТО. Вчасна нейтралізація злочинної діяльності інформаторів та коригувальників вогню дозволила запобігти значним втратам серед українських військовослужбовців та мирного населення й не допустити знищення військової техніки та об’єктів інфраструктури.

Служба безпеки України поширила контртерористичні заходи на територію Запорізької області у зв’язку з підривом колії та пошкодженням моста на перегоні Комиш-Зоря–Розівка Донецької залізниці. Силові відомства вийшли на слід диверсійної групи, яка скоїла цей злочин. Триває операція з затримання або знищення диверсантів.

Також співробітники СБУ, МВС та прокуратури м. Харкова проводять невідкладні слідчі дії по затриманню членів антиукраїнської організації «Исход». На підставі рішення суду здійснюються обшуки помешкань її лідерів і активістів та затримання підозрюваних.

Прес-служба СБУ заявила, що на всій території України введено посилений рівень протидії тероризму. У заяві зокрема йдеться: «Для убезпечення українських громадян, забезпечення їхнього захисту та спокою, рівень задіяння усіх суб’єктів по боротьбі з тероризмом на всій території України є посиленим! СБУ у співпраці з усіма силовими міністерствами та відомствами будуть вживатися усі можливі заходи для недопущення дестабілізації ситуації з боку диверсантів і терористів».

Українські військовослужбовці отримують кваліфіковану медичну допомогу

У Дніпропетровському військовому госпіталі наші «кіборги» отримують весь спектр необхідної хірургічної допомоги. Для якісного лікування та реабілітації захисників Вітчизни, військовий госпіталь повністю забезпечений усіма необхідними медичними препаратами та обладнанням.

У Дніпропетровську триває Всеукраїнська акція «Лист пораненому». До розташування військового госпіталю для поранених щодня надходять десятки листів, малюнків та оберегів від дітей з різних куточків України.

Крім того, міліціонери Дніпропетровщини взяли участь у благодійній акції «Лінія Життя» та здали донорську кров для поранених бійців та хворих людей з важкими недугами. Деякі працівники МВС вже не вперше беруть участь у подібній акції.

Лікарі Чернігівського військового госпіталю надають висококваліфіковану допомогу пораненим військовим. Лише за останні три тижні військові медики вилікували 47 поранених учасників АТО та 67 мобілізованих військовослужбовців з різними захворюваннями. Зараз на стаціонарному лікуванні в госпіталі перебуває понад 40 бійців-учасників АТО.

Національна гвардія стоїть на захисті державних кордонів країни

Учора особовий склад 27-ї бригади Національної гвардії України здійснив марш основних сил у райони виконання службово-бойових завдань з посилення ділянок Придністровського сегмента українсько-молдовського кордону. Посилення відбувається з метою недопущення незаконного переходу державного кордону, збройних конфліктів та інших провокацій.

У Головному управлінні Національної гвардії України відбулася зустріч командування Нацгвардії з представниками компанії Rand, яка відповідно до доручення Президента України залучена до проекту з реорганізації системи оборони та безпеки України.

Триває ротація українських воїнів у зоні Антитерористичної операції

17 січня з зони АТО повернулися бійці зведеного загону правоохоронців Криворізького міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області.

Водночас на Схід України для виявлення правопорушників та підтримки правопорядку вирушили волинські оперативники.Із собою правоохоронці взяли талісман – прапор Волинської області.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.