Від туристів, що відвідують Росію, тепер вимагатимуть вказувати маршрут

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.01.2015 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24526

У Росії з 26 січня почали діяти нові візові правила, повідомляє Асоціація туристичних операторів Росії. Відтепер для отримання російської візи потрібно вказувати перелік міст й інших населених пунктів, які планує відвідати іноземець.

Федеральна міграційна служба Росії також вимагатиме від туристів вказувати ім’я особи або назву організації, яка запрошує відвідати ці місця. Така інформація буде вказуватись на усіх типах віз.

Асоціація туристичних операторів Росії заявила, що нові правила можуть зашкодити туристичній індустрії країни.

Від «Аратти»: колись, у минулому столітті, в РРФСР таке вже було. За часів, коли громадяни жили в «епоху розвиненого соціалізму» під проводом ленінської КПРС, яку очолював генсек Леонід Брежнєв.

Тоді, в СРСР, кожен іноземний турист вважався потенційним шпигуном і за ним пильно слідкувало КГБ. А радянські громадяни, які з ним контактували, якщо не були агентами чи сексотами чекістів, автоматично зараховувалися у списки неблагонадійних осіб. Такі особи не мали права виїжджати за кордон або працювати на посадах в оборонних підприємствах чи мати стосунок до якихось таємниць. Наприклад, інформація про комунікації водоканалів, в СРСР, була таємною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.