ЄС може розширити санкції проти Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 27.01.2015 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24536

Глави держав та урядів країн-членів ЄС закликали Раду ЄС виробити пропозиції “щодо подальших обмежувальних заходів відносно Росії” через погіршення ситуації на Донбасі.

Зважаючи на погіршення ситуації у східній Україні, глави держав та урядів країн ЄС закликали міністрів закордонних справ країн-членів ЄС "оцінити ситуацію та виробити пропозиції щодо вжиття відповідних заходів, зокрема подальших обмежувальних".

Про це йдеться у заяві, опублікованій у вівторок, 27 січня, на сайті Європейської Ради у Брюсселі. При цьому глави держав та урядів країн-членів ЄС посилаються на "тривалу та зростаючу підтримку" Росією сепаратистів на Сході України.

"Ми висловлюємо нашу стурбованість у зв’язку з погіршенням безпекової та гуманітарної ситуації у східній Україні. Ми засуджуємо вбивство мирних жителів у ході безладного обстрілу українського міста Маріуполь24 січня 2015 року. Ми відзначаємо свідчення тривалої та зростаючої підтримки, яка надається сепаратистам з боку Росії, що підкреслює відповідальність Росії. Ми закликаємо Росію засудити дії сепаратистів та імплементувати мінські домовленості", - наголошується у заяві.

У повідомленні також нагадується про те, що в висновках Європейської Ради від 18 грудня 2014-го йшлося, що "ЄС дотримуватиметься курсу" і що країни готові "здійснити подальші кроки у разі потреби".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.