Хворобливі фантазії агіпропу. Російські депутати-комуністи знайшли приклад “анексії” в сучасній Європі

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 28.01.2015 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24540

Голова Держдуми РФ Сєргєй Наришкін доручив опрацювати заяву, яка засуджує “анексію Німецької демократичної республіки Федеративною республікою Німеччина в 1989 році”.

З такою ініціативою виступив депутат від КПРФ Ніколай Іванов. "Шановний Сєргєй Євгєньєвич, ми всі співпереживали вам, коли 26 січня на прес-конференції в Парламентській асамблеї Ради Європи ви відбивали напади голови Анн Брассер, яка звинувачувала Росію в "анексії Криму", - звернувся він до спікера.

"Пропоную в якості кроку у відповідь дати доручення комітету з міжнародних справ підготувати заяву, що засуджує анексію Німецької демократичної республіки Федеративною республікою Німеччина в 1989 році. Тим більше що, на відміну від Криму, в НДР загальнонародний референдум проведений не був", - сказав він.

Реагуючи на цю пропозицію, Наришкін попросив профільний комітет Держдуми з міжнародних справ "його розглянути і окремо доповісти".

Возз’єднання Німеччини офіційно відбулося 3 жовтня 1990 року слідом за крахом комуністичного режиму в НДР.

Від “Аратти”: згадана заява, якщо така буде ухвалена Держдумою, вочевидь, призначена для “внутрішнього використання” на зазомбовану віртуальною пропагандою аудиторію, оскільки у решти світу викличе хіба що здивування і підкріпить підозри у неадекватності кремлівського керівництва.

Бо весь світ добре пам’ятає історію кінця комуністичного режиму колишньої окупаційної зони СРСР У Німеччині.

Для тих, хто призабув або не в курсі нагадаємо, що від історії з окупацією Криму, возз’єднання Німеччини відрізняється тим, що:

- ФРН ніколи не мала військових баз на території НДР, натомість там були військові бази СРСР, націлені ФРН;

- під час мирного народного повстання в НДР у 1989 р. ніхто зі зброєю не захоплював ні будинок парламенту, ні уряду комуністичної частини Німеччини:

- війська Бундесверу не оточували військові частини НДР і радянської армії, не захоплювали їхнє озброєння і штаби;

- спецслужби ФРН не створювали на території НДР розвідувально-диверсійні групи "самооборони" й не озброювали їх;

- військові спецпідрозділів ФРН не виловлювали депутатів комуністичного парламенту і під дулами автоматів не "забезпечували правильне рішення";

- врешті, Берлінський мур був зламаний не танками, а розібраний цивільними німцями, які вже не бажали жити далі в "комуністичному раю".

Можна було б ще й далі перераховувати відзнаки об’єднання Німеччини від анексії Криму. Тільки навіщо? Очевидно російська пропаганда, як і більшовицька, розрахована на невігласів і "войовничу сірість" "шарикових" і "швондерів", а цьому контингенту щось довести неможливо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.