Росію треба притягти до відповідальності за підтримку сепаратистів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 28.01.2015 15:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24541

Лідери ФРН та США погодились щодо необхідності притягнення РФ до відповідальності за підтримку сепаратистів та з приводу фінансової допомоги Україні. Тим часом Порошенко вимагає від Путіна звільнити заручників.

Федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель та президент США Барак Обама домовились про необхідність притягнути Росію до відповідальності за підтримку сепаратистів на Сході України та невиконання зобов’язань щодо мирних домовленостей.

У ході телефонної розмови ввечері у вівторок, 27 січня, лідери двох країн висловили занепокоєність з приводу значного збільшення матеріальної підтримки Москвою проросійських сепаратистів, а також пов’язаного з цим зростання насилля на Донбасі, йдеться у повідомленні Білого дому. Москва не дотримується своїх обіцянок у рамках мінських домовленостей, зазначили німецька канцлерка та американський президент.

Додаткова фінансова допомога

Меркель і Обама також обговорили важливість виділення додаткової фінансової допомоги Україні. Вони погодились щодо необхідності кінцевого доопрацювання "надійного пакету фінансової підтримки" для економічної стабілізації країни, яка переживає глибоку кризу, йдеться у повідомленні dpa. Новий пакет фінансової допомоги Україні, як зазначається, зараз також готує Міжнародний валютний фонд.

Теллефонна розмова Обами і Меркель відбулась, коли літак президента США, який повертався з Індії та Саудівської Аравії, зробив посадку для дозаправки на американській військово-повітряній базі в німецькому Рамштайні, повідомляє агенція АР.

Вимога звільнення заручників

Між тим президент України Петро Порошенко надіслав листа президенту Росії Владіміру Путіну. "Позавчора я направив лист президенту Путіну, одним з основних елементів якого була вимога не лише припинення вогню і виконання мінських домовленостей, але звільнення Надії Савченко та всіх заручників", - заявив глава української держави в інтерв’ю польському телеканалу TVN-24, повідомляється на сайті українського президента у ніч на середу, 28 січня.

Він також наголосив, що санкції щодо Росії є ефективними. "Маємо створити умови, щоб примусити Росію до переговорів та виконання зобов’язань, які вона вже на себе взяла", - наголосив український президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.