ПАРЄ знову позбавила делегацію Росії головних повноважень

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.01.2015 22:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24546

Парламентська асамблея Ради Європи знову позбавила сьогодні делегацію Росії низки головних повноважень, цього разу до квітня, коли відбудеться наступна сесія.

Йдеться в першу чергу про право голосу й участі в роботі керівних органів ПАРЄ.

Зміна цих санкцій буде можлива у квітні в тому разі, якщо Росія засвідчить істотний поступ до виконання вимог Асамблеї, мовиться в резолюції.

У відповідь голова російської делегації Алєксєй Пушков заявив, що його делегація залишає Парламентську асамблею Ради Європи і припиняє будь-які контакти з ПАРЄ до кінця цього року. Його заступник Леонід Слуцький додав, що російська делегація, найімовірніше, до кінця року зупинить своє членство в ПАРЄ.

Крім того, сказав Пушков, наприкінці року залежно від ситуації, яка складатиметься, буде вирішуватися питання про можливий вихід Росії зі складу самої Ради Європи – провідного міждержавного правозахисного об’єднання.

Уперше делегацію Росії позбавили прав у ПАРЄ у квітні минулого року до кінця того року через окупацію і спробу анексії Росією українського Криму. Тоді російська делегація теж залишила Асамблею. На початку цього року вона повернулася, але її повноваження відразу були оскаржені через подальшу агресію Росії проти України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.