Події в Україні. Погляд із Лондону

Автор/джерело -  © ВВС



Дата публiкацiї - 29.03.2007 16:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2455

Завтра з Донецької області до Києва виїжджають 1500 прихильників партії Регіонів.

Партія регіонів готує “Форум національної єдності”

Про це повідомили в обласному відділенні партії в Донецьку.

При цьому у відділенні наголосили, що прихильники ПР виїдуть до столиці "для участі у Форумі національної єдності" 31 березня.

Сьогодні в Київській міськадміністрації повідомили, що партія “Регіонів” і Союз молоді регіонів України організовують в Києві з 29 по 3 квітня Форум національного єднання.

Захід проводитиметься щодня з 8 до 22 годин на Майдані Незалежності, Європейській і Михайлівській площах. На участь в акції заявлено До Києва звозять міліціюблизько 250 тис. людей.

За участю представників Союзу молоді регіонів України відбудуться заходи на Контрактовій площі, Софійській площі, а також в парку Шевченка і в Маріїнському парку. Тут планується участь близько 200 тис. людей.

НСНУ: Партія Регіонів та СПУ готують анти-майдан

«Наша Україна» повідомляє про те, що, починаючи з п’ятниці до Києва прибуватимуть тисячі громадян України, переважно зі східних областей, з метою їх використання у дестабілізації ситуації в столиці напередодні та під час проведення «Нашою Україною», БЮТ та «Народною Самообороною» акцій протесту опозиції на Майдані Незалежності 31 березня.

НСНУ твердить, що організаторами «звозу» людей до Києва є Партія регіонів та Соціалістична партія України і закликає уряд не дестабілізовувати ситуацію вуличними провокаціями:

«Наша Україна звертається до Міністра внутрішніх справ Василя Цушка та Генерального прокурора Олександра Медведька вимогою не допустити нестабільності у столиці та стати на захист закону і порядку, а не прислужувати своїм політичним патронам. Ми звертаємося також до Служби безпеки України з проханням з особливою увагою поставитися до запланованих у Києві політичних акцій та вжити усіх необхідних заходів для забезпечення безпеки громадян».

До Києва звозять міліцію

Працівники правоохоронних органів перевірятимуть людей, які прибуватимуть до Києва на суботній мітинг опозиції, на наявність небезпечних предметів.

Про це сьогодні журналістам повідомив начальник Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України Костянтин Стогній.

При цьому він наголосив, що «це звичайна практика», додавши, що такі ж самі дії за необхідністю виконують співробітники транспортної міліції на поїздах.

За словами пана Стогнія, “співробітник міліції заходитиме до автобусу з людьми, які прямуватимуть до Києва для участі в акції, та перевірятиме їх на наявність небезпечних предметів для того, щоб унеможливити таким чином порушення громадського порядку під час проведення акції”.

Відповідно, у разі виявлення заборонених речей, вони вилучатимуться, додав він.
Що стосується заявок політичних сил, які мають намір цієї суботи провести мітинг в Києві, Костянтин Стогній зазначив, що наразі МВС аналізує ці заявки. Втім, за його словами, на даний час в органах внутрішніх справ немає поки що повної картини, скільки людей візьме участь в зазначеній акції, як і немає «повної картини, хто де збирається проводити».

Крім того, він повідомив, що в зв’язку з намірами опозиційних сил провести свої акції в столиці, зазвичай, як робиться в таких ситуаціях, буде посилено охорону громадського порядку, для чого також будуть залучені співробітники МВС з інших регіонів України. Кількість таких правоохоронців начальник Департаменту не уточняв, оскільки, за його словами, “це залежатиме від кількості осіб, які беруть участь в масових акціях”.
«Київської міліції точно не вистачить».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.