Аваков і Ярема розповіли, хто і звідки привозив у Київ “ватників”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.02.2015 16:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24565

Правоохоронці встановили особи керівників злочинних груп, які вербували “ватників” для боротьби з активістами Євромайдану.

Про це повідомили на спільному брифінгу генпрокурор Віталій Ярема та міністр МВС Арсен Аваков.

За словами Яреми, загалом у протистояннях з 18 по 20 лютого злочинним угрупуванням під керівництвом екс-міністра Віталія Захарченка було залучено понад 300 "тітушок", з них 50 мешканці Києва, 150 – з Білої Церкви, 70 – з Ніжина, 20 – з Житомира, 20 – Новоград-Волинський.

Як повідомив Аваков, "духовний керівник" Захарченко, який зараз перебуває у міждержавному розшуку, віддавав безпосередні накази, в тому числі керівнику у складі МВС Зінову і Віктору Зубрицькому, який зараз знаходить в розшуку Інтерполу".

"Ці двоє організовували взаємодію з бандитами, яких ми називаємо "тітушками". На координації групи був Армен Саркісян, якого шукає Інтерпол, і ще двоє підшефних – Крисін і Кошелєв. Один зараз перебуває під судом, а Кошелєва розшукує Інтерпол. Також існує 6 встановлених лідерів злочинних груп, які входили до мережі вербування бандитів. Троє з них затримані, троє – у розшуку Інтерполу", - заявив Аваков.

На брифінгу журналістам продемонстрували один з перехоплених аудіозаписів телефонних переговорів одного з керівників вербувальників з підлеглими.



У правоохоронних органах підтвердили факт видачі зброї зі складів МВС "тітушкам", що вчиняли злочини в Маріїнському парку в лютому 2014 року, заявив на спільному брифінгу з генпрокурором міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, на даний момент затримано уже 13 активних учасників тих подій, завдяки допитам яких правоохоронці повністю відновили схему діяльності злочинної групи, яка вербувала злочинців для протистояння з євромайданівцями.

"Вони (затримані) допитуються, але список є набагато більшим", - сказав Аваков.

"Якщо раніше у нас були лише припущення з приводу того, що зі складів МВС у момент найбільших зіткнень начальником служби з матеріального забезпечення МВС Зіновим видавалась зброя "тітушкам", то тепер ми маємо неспростовні докази. Це не лише свідчення, а й вже перша вилучена зброя у затриманих", - розповів Аваков.

Він продемонстрував фото автомата Калашнікова,вилученого в одного із затриманих, який, за маркуванням, числиться на складі МВС.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.