Кожна поступка заохочуватиме Росію до подальшої агресії

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.02.2015 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24572

Президент Польщі Броніслав Коморовський виступає проти поступок Російській Федерації до моменту відмови від агресії проти України, оскільки такі поступки лише заохочуватимуть Росію продовжувати таку політику.

Про це Коморовський сказав сьогодні в ефірі польського радіо TOK FM.

"Якщо (конфлікт з Україною) не завершиться відмовою Росії від агресивної політики, то кожна поступка буде сприйматися як дозвіл і заохочення для продовження такої агресивної політики", - сказав президент Польщі.

За словами Коморовського, Захід мусить не допустити, аби цей конфлікт був вирішений шляхом "мілітарного тріумфу сильнішого над слабшим", а Україна має зберегти свою територіальну цілісність.

Серед найважливіших завдань він назвав необхідність збереження європейської єдності щодо цього конфлікту і наголосив на тому, що події в Україні особливо стосуються Польщі, яка є її безпосереднім західним сусідом.

Як сказав Коморовський, влада Польщі має перебувати в авангарді не лише в питанні збереження територіальної цілісності України, але й у намаганнях відновити довіру між Євросоюзом і РФ.

Коморовський також запевнив, що, як і раніше, вважає можливим продаж Польщею зброї Україні, оскільки не існує жодної заборони на такі поставки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.