Росія постачає сепаратистам на Донбасі сучасні танки

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 3.02.2015 23:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24576

У Північноатлантичному альянсі Росії закидають постачання сепаратистам важкого озброєння. Деякі з цих видів зброї є настільки складними, що можуть бути використані лише після тривалої підготовки, наголошують у НАТО.

НАТО звинуватив Росію у постачанні важкого озброєння на підконтрольні сепаратистам території на Сході України. "Ми побачили, що протягом останніх тижнів сотні предметів озброєння були переправлені з Росії до України", - заявила речниця НАТО Оана Лунгеску у Брюсселі під час засідання міністрів оборони країн НАТО у вівторок, 3 лютого.

За її словами, деякі з цих видів озброєнь "настільки складні", що не можуть бути використані сепаратистами без тривалої підготовки. Як зазначається у повідомленні агенції dpa, до цих видів озброєнь належать ракети класу "земля-повітря" та надсучасні танки. "Таке важке озброєння не може бути куплене просто на відкритому ринку в Донецьку", - заявила Лунгеску , зважаючи на заяви і переконання Кремля про відсутність таких поставок.

Речниця Альянсу також зазначила, що у дискусії щодо можливих поставок зброї з США до України НАТО не відіграє жодної ролі. За словами Лунгеску, НАТО не є альянсом, який постачає озброєння. Рішення з цього приводу є власною справою кожної з країн-членів Альянсу.

Нагадаємо, напередодні видання The New York Times повідомило про розгляд Вашингтоном можливості постачання Україні зброї. Пізніше у Білому домі на це заявили, що відповідне рішення ще не прийняте, але про поставки озброєння найближчим часом не йдеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.