Російські війська діють в Україні з квітня минулого року

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.02.2015 19:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24583

Російські війська активно діють на сході України від самого початку збройного конфлікту у квітні минулого року, заявив сьогодні посол США в НАТО Дуґлас Лют.

Російські військові фахівці відіграють у конфлікті командну і контрольну роль, а також працюють там на складній військовій техніці, з якою нездатні впоратися ненавчені сепаратисти, повідомив він перед початком засідання міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі.

За словами посла, Збройні сили Росії представлені на території України і бойовими військами, і оперативними працівниками розвідки. Дехто з них діє у військових одностроях російських військ, інші обходяться без цього.

Зокрема, сказав Лют, у серпні минулого року Росія здійснила пряму воєнну інтервенцію – тоді в Україну вводили цілі російські батальйони в повному складі.

Але, додав він, у США нині не бачать неминучої можливості нової прямої воєнної інтервенції Росії такого масштабу.

Росія постійно заперечує участь своїх регулярних військ у конфлікті в Україні на боці підтримуваних нею сепаратистів, визнаючи лише, що там воюють «добровольці» з Росії. Також Москва не коментує наявність у регіоні великих кількостей важких озброєнь, які вона надає супротивникам українських сил.

Останнім часом, із загостренням боїв на лінії контакту сторін унаслідок наступу сепаратистів, в Україні і у світі дедалі більше говорять про нову масову участь російських регулярних військ у цих боях. Але, за словами військових, тепер вони діють, переважно приховуючись під виглядом «місцевих сепаратистів».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.