Черновецький став на сторону більшовиків. Він хоче заборонити Майдан

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.03.2007 10:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2459

Київська держадміністрація просить Шевченківський райсуд обмежити проведення акції на Майдані Незалежності 31 березня.

На Майдані незалежності в Києві вчора почався монтаж сцени для суботньої акції опозиційних сил.

Сцену заплановано встановити на тому ж місці, де вона стояла під час подій листопада-грудня 2004 року.

Однак депутат Давид Жванія заявив, що вчора, близько 19 години до місця монтажу сцени прибули представники київської міськадміністрації.

За словами депутата, вони не представилися, але заявили, що монтаж здійснюється без дозволу міської влади.

За кілька годин після їхнього візиту, за словами Жванії, прибули співробітники Київського центрального управління МВС, які також, посилаючись на відсутність, за їхніми даними, дозволу на монтаж сцени, намагалися завадити роботам.

Присутні на місці монтажу сцени депутати від об`єднаної опозиції обіцяли перебувати на Майдані до того моменту, поки сцену не буде зведено.

За словами Жванії, необхідні документи на спорудження на Майдані так званих "малих архітектурних форм" у розпорядженні учасників наміченої на суботу акції протесту є.

Водночас, Київська держадміністрація просить Шевченківський райсуд обмежити проведення акції на Майдані Незалежності 31 березня.

За словами начальника Головного управління внутрішньої політики КМДА Віктора Гончарука, управління вчора провело нараду з усіма організаторами акцій, що подали заявки на проведення акцій у центрі Києва в суботу.

Майдан 2004 р.

Гончарук підкреслив, що ніхто з організаторів не погодився відмовитися від наміру провести свою акцію на Майдані Незалежності 31 березня. "Поступатись Майданом ніхто не хоче", - сказав він. У зв'язку з цим управління й подало в четвер позовну заяву у суд.

Гончарук підкреслив, що прохання управління обмежити акції стосується винятково Майдану і 31 березня, тоді як в інші дні й в інших місцях акції можуть проводитися.

Як відомо, БЮТ, "Наша Україна" і "Народна самооборона" мають намір провести мітинг 31 березня на Майдані Незалежності в Києві.

БЮТ у Київраді й у Верховній Раді, партія "Вперед, Україно!", а також київська міськорганізація "Батьківщини" подали заявки на проведення акцій в центрі Києва 31 березня.

У той же час, Київські організації партії “Регіонів” і Союзу молоді регіонів подали в КМДА 6 заявок на проведення акцій у центрі Києва з 29 березня по 3 квітня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.