У Кремлі, замість виводу росйських регулярних і маріонеткових військ, проштовхують ідею миротворців ООН на Донбасі

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 5.02.2015 18:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24590

У Москві заявили, що на зустрічі президентів Росії, Франції і Німеччини, яка відбудеться в п’ятницю, буде порушено питання про відправку на схід України миротворців ООН.

"Я думаю, що і це питання буде внесена ясність", - сказав на брифінгу в четвер офіційний представник МЗС РФ Алєксандр Лукашевіч, відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде на тристоронній зустрічі президентів обговорюватися можливість відправки миротворців ООН в Україну.

За його словами, подібні плани "обговорюються на експертному рівні".

При цьому він закликав дочекатися підсумків зустрічі президентів Росії, Франції та Німеччини.

Як планується, зустріч состояится вранці в п’ятницю. Меркель і Олланд нібито запропонують Порошенко і Путіну "нове рішення по врегулюванню конфлікту в Україні, засноване на збереженні територіальної цілісності країни".

Протягом російсько-українського конфлікту, який розпочався навесні минулого року, неодноразово з’являлася інформація про те, що РФ може виправдати вторгнення в Україну необхідністю "миротворчої" місії. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу у серпні заявляв, що російські миротворчі сили мають перебувати в постійній готовності до виконання своїх завдань, бо вони можуть "несподівано" знадобитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.