Путіну вже нічого казати, окрім пропагандистських штампів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.02.2015 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24598

Українська криза стала наслідком втручання США та “західних союзників” у внутрішні справи України та їхніх спроб “нав’язати всюди свою волю”, заявив Владімір Путін.

"Українська криза виникла не з російської вини. Вона стала наслідком спроб США і їхніх західних союзників - які завважали себе "переможцями" у "холодній війні" - нав’язати всюди свою волю", - сказав російський лідер у інтерв’ю газеті "Аль-Ахрам" напередодні свого візиту до Каїру, повідомляє ВВС.

За його словами, "натівська інфраструктура" наближалася до російських кордонів, ігнорувалися інтереси Росії, а у рамках програми ЄС "Східне партнерство" були здійснені спроби відірвати низку держав колишнього Радянського Союзу від Росії.

"Кульмінацією цих негативних тенденцій стала українська криза. Ми неодноразово попереджали США і їхніх західних партнерів про згубні наслідки втручання у внутрішні справи України. Але до нашої думки не дослухалися", - заявив пан Путін.

Російський лідер назвав умови врегулювання конфлікту на сході України. За його словами, українська влада має припинити військову операцію у Донецькій та Луганській областях та відмовитися від спроб економічного блокування Донбасу.

"Найважливішою умовою для початку стабілізації є негайне припинення вогню, так званої антитерористичної, а по суті каральної операції на південному сході України", - заявив він.

У інтерв’ю єгипетській газеті Владімір Путін дав зрозуміти, що вважає необхідним знайти "нову формулу конституційного ладу сусідньої держави".

Він також закликав, аби українська влада почала прямі переговори з представниками сепаратистів і наголосив, що Росія готова цьому сприяти.

Напередодні стало відомо, що на середу у Мінську запланована зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції для обговорення шляхів врегулювання конфлікту на Донбасі.

Від "Аратти": кремлівські пропагандисти високого рівня, наприклад, Лавров, який, за сумісництвом очолює МЗС РФ, у відповідь на звинувачення у російській агресії проти України, вимагають доказів.

З іншого боку, самі свою "фундаментальну мантру" про "спецоперацію" Заходу в Україні повторюють більше року і ... жодного доказу. Наприклад, якщо Майдан і те, що сталося після, тобто спецоперація, профінансована США, то такі витрати мають бути помітні на стані економіки цієї країни. Як це спостерігається в Росії і Україні.

Ви помітили ознаки фінансової кризи в США? Або різкий "приток" доларів на український валютний ринок?

І чому, власне, саме Путін вважає за можливе диктувати суверенній державі, яка Конституція чи адміністративний устрій в ній має бути?

Краще б хоч зараз той самий Путін пояснив що то було рік тому під назвою "Русская весна"? "Випадково" не спецоперація Луб’янки? А розстріл беззбройних демонстрантів і міліціонерів на київському Майдані? Просто кидається в очі однаковий почерк виконавців. Тоді і зараз, на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.