ОБСЄ встановило звідки стріляли по Краматорську

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.02.2015 13:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24611

Краматорськ 10 лютого був обстріляний з південно-східного напрямку, йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Місія ОБСЄ побувала на місці події і визначила, що три досліджені спостерігачами 300-міліметрові снаряди «були випущені із БМ-30 «Смерч» або реактивної системи залпового вогню «Торнадо».

«На підставі спостережень на місці, а також аналізу зображень і карт, місія вважає, що обстріл вівся із південного – південно-східного напрямку», – йдеться у звіті, оприлюдненому пізно ввечері 10 лютого.

Спеціалісти місії зауважують, що наразі не проводили безпосередній аналіз кратерів від снарядів з міркувань безпеки. У місії пообіцяли провести детальніший огляд місць обстрілу.

За даними влади, від вчорашнього обстрілу Краматорська загинули 16 людей – це цивільні жителі і військові, поранені – 65 людей, серед яких є ті, хто перебуває в тяжкому стані.

За повідомленням прес-центру антитерористичної операції, обстріл здійснили бойовики, які використовували 300-міліметрові реактивні системи залпового вогню «Смерч».

Сепаратисти на своїх сайтах твердять, що не причетні до обстрілу.

Вночі президент Петро Порошенко відвідав Краматорськ.

У силових відомствах України заявляють, що обстріл Краматорська був здійснений із Горлівки, яка перебуває під контролем угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.