У Кремлі фактично визнали, що не виконуватимуть Мінські домовленості

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.02.2015 13:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24625

У Кремлі заявили, що РФ не є стороною, яка «повинна виконувати дії» щодо врегулювання ситуації на Донбасі за Мінськими документами, оскільки є «гарантом, а не виконавцем окреслених заходів».

Про це заявив прес-секретар президента РФ Діитрій Пєсков, передає РІА «Новости».

«Росія — це країна, яку покликали сторони конфлікту. Це країна, яка закликала сторони конфлікту підписати комплекс заходів із виконання Мінських домовленостей. Але Росія не є стороною, яка виконує цей комплекс заходів. Це країна, яка виступає гарантом, яка виступає із закликом, але, безумовно, це не сторона, яка повинна виконувати дії для цього. Ми просто не можемо цього робити фізично, тому що Росія не є учасником цього конфлікту», - сказав Пєсков.

При цьому він заявив, що Росія розраховує на виконання всіх пунктів документа щодо врегулювання ситуації на сході України, який було прийнято в ході «нормандського» саміту в Мінську.

«Все, що записано в плані, — все підлягає виконанню», - сказав Пєсков.

Як повідомлялося раніше, у Мінську 11-12 лютого відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президентів України Петра Порошенко, Франції Франсуа Олланда, Росії Владіміра Путіна і канцлера ФРН Ангели Меркель.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, прийнято декларацію лідерів України, Франції, Німеччини й РФ на підтримку цих заходів.

Серед іншого, нові домовленості, досягнуті "нормандською четвіркою", передбачають припинення вогню з 15 лютого, а також відведення всіх важких озброєнь. Також передбачено звільнення й обмін усіх заручників.

Від «Аратти»: як і слід бул очікувати, Кремль не збирається виконувати жодних домовленостей, досягнутих у Мінську. Оскільки, попри очевидні факти наявності російських військ і їхньої активної участі у бойових діях на Донбасі, російське керівництво не вважає РФ стороною конфлікту.

Отже, логічно напрошується питання: кому саме підкоряються регулярні військові частини армії РФ? Самопроголошеним «лідерам» невизнаних і захоплених озброєним шляхом територій? Захоплених, що вже очевидно, за безпосередньої участі державних силових структур РФ: армії, ГРУ Міністерства оборони РФ, ФСБ. І якщо президент Путін публічно заявляє, що він не давав накази силовикам здійснювати військові дії на території іноземної держави, то хто ж тоді надавав? Парламент? Але РФ - президентська республіка і без глави держави подібні питання не вирішуються. Чи Путін вже не в стані виконувати конституційні обов’язки?

Це вже питання глобальної безпеки, оскільки на території РФ знаходиться величезна кількість носіїв і ядерних боєприпасів і безконтрольність їхнього використання загрожує кожній людині на Землі.

Чи все-таки Путін і його підлеглі брешуть?

Тоді, тим більше, жодна держава світу не має жодних гарантій не опинитися в стані жертви військової агресії з боку Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.