США закликають Росію негайно припинити напади в Україні

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.02.2015 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24635

Сполучені Штати Америки закликають Росію і підтримуваних нею сепаратистів негайно зупинити напади, заявив у понеділок Державний департамент США.

Вашингтон уважно стежить за повідомленнями про рух у бік Дебальцева нової колони російських озброєнь, наголосила речниця Держдепартаменту.

Росія й сепаратисти також мали б співпрацювати з Організацією з безпеки і співпраці в Європі і повністю виконати свої зобов’язання за мінськими домовленостями від 5 і 19 вересня, як передбачено комплексом заходів, узгодженим у Мінську 12 лютого, мовиться в заяві.

США глибоко занепокоєні погіршенням становища в Дебальцеві і під містом, заявляє Держдепартамент. У заяві згадані напади, що тривають у цій місцевості і в інших місцях, обстріли українських військ із боку підтримуваних Росією сепаратистів, зокрема, напад на колону, що евакуйовувала з міста поранених, публічні заяви сепаратистів, що вони відмовляються дотримуватися перемир’я в Дебальцеві, чи їхня відмова надати спостерігачам ОБСЄ гарантії безпеки там.

Ці агресивні дії підтримуваних Росією сепаратистів ставлять під загрозу останнє наразі припинення вогню і плановане відведення важких озброєнь, передбачене мінським комплексом заходів від 12 лютого, заявляють у Держдепартаменті США.

За умовами досягнених у Мінську 12 лютого чергових домовленостей, із півночі на неділю мав настати черговий режим припинення вогню. Та порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину. Зокрема, найзапекліші бої тривають біля Дебальцева. Українські силовики заявляють, що, за наявною інформацією, підтримувані Росією сепаратисти отримали з Росії завдання захопити Дебальцеве, важливий залізничний вузол, який контролюють українські війська, за будь-яку ціну, незважаючи на оголошений режим припинення застосування зброї, тому становище там постійно напружене. Тим часом підтримувані Росією сепаратисти заявили, що й далі продовжать обстріли частини підконтрольної владі України території біля міста Дебальцева, бо вважають її «своєю».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.