Чию команду виконують бойовики? Путін закликав українських солдатів у Дебальцевому здатися

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.02.2015 22:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24638

Президент Росії Владімір Путін закликав українських солдатів у Дебальцевому здатися.

Про це він заявив на прес-конференції під час візиту до Будапешту у вівторок, 17 лютого. "Я дуже розраховую, що відповідальні особи в українському керівництві не заважатимуть військовослужбовцям української армії складати зброю - якщо вони самі не в стані ухвалити це відповідальне рішення, то, у всякому разі, не переслідуватимуть людей, які хочуть зберегти своє життя, готові скласти зброю", - наводить слова Путіна інформагенція "Інтерфакс".

Російський президент висловив сподівання, що бойовики випустять українських солдатів із міста. "З іншого боку, я розраховую, що лідери ополчення, керівництво "ДНР" і "ЛНР" не будуть стримувати цих осіб, перешкоджати тому, щоб вони вільно після цього покинули зону конфлікту і повернулися до своїх родин", - заявив Путін. Він зауважив, що загострення ситуації навколо Дебальцевого було прогнозоване, передає Reuters.

На думку російського президента, на Сході України значно знизилася бойова активність. "Що стосується провадження бойових дій загалом, ми зауважуємо значне, я хочу це підкреслити, зниження бойової активності", - цитує Путіна "Інтерфакс".

Путін: США вже постачають зброю Україні

Російський президент також заявив, що, за російськими даними, американська зброя вже постачається в Україну, і "тут немає нічого незвичайного". "Я глибоко переконаний у тому, що хто б і яку зброю не постачав, кількість жертв може, звісно, збільшитися, але результат буде такий самий, як сьогодні, і це неуникненно", - заявив Путін.

Він також додав, що бойові дії в Україні не припиняться, поки Київ не усвідомить, що конфлікт можна вирішити тільки мирним шляхом, передає інформагенція Reuters.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.