Бойовики застосували сучасну зброю проти українських військ у Дебальцеві

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.02.2015 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24645

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє про застосування проросійськими бойовиками сучасної зброї проти українських військових поблизу Дебальцева.

Єнс Столтенберґ

«Ми бачимо, що ситуація на сході України дуже складна, вона погіршується. Ми бачили, що перемир’я не дотримується. Ми бачили, що сепаратисти на сході України просуваються, особливо поблизу Дебальцева», – додав генсекретар.

Він також закликав Росію вивести всі свої сили зі сходу України, зупинити підтримку сепаратистів, дотримуватися мінських домовленостей і використати свій вплив на бойовиків, щоб змусити їх поважати перемир’я.

Столтенберґ запевнив, що НАТО продовжить надавати політичну підтримку Україні, а також готове захистити всіх своїх союзників від «будь-яких загроз».

Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що сьогодні українські військові почали планований і організований відхід із Дебальцева. Кореспондент Радіо Свобода з місця події повідомляє, що військових під час відступу обстрілюють бойовики. Станом на 11:00 до лікарні Артемівська були доправлені щонайменше 100 поранених.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.