У Кремлі вважають, що захоплення Дебальцево російськими бойовиками - це мирний процес

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.02.2015 22:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24646

Росія розраховує, що ситуація навколо Дебальцева не буде використана для зриву мирного процесу в Україні й конституційної реформи, заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сєргєй Лавров.

«Сподіватимемося на те, що цей процес піде і що нинішня ситуація в Дебальцеві не буде використана для того, щоб знайти привід, щоб його зірвати. Такі спроби були у минулому щодо колишніх домовленостей. Ми не хочемо їхнього повторення», – сказав Лавров у Москві.

Він також висловився за необхідність «негайно» почати конституційну реформу в Україні після припинення вогню. «Ми виступаємо… за те, щоб решта всіх положень мінських документів, включаючи і початок політичного процесу, процесу конституційної реформи, почали здійснюватися негайно відповідно до термінів, які були узгоджені», – сказав Лавров.

«Для того, щоб цю ситуацію заспокоїти, необхідно припинити застосовувати зброю в спробі змінити статус-кво, що склався на нуль годин 15 лютого», – заявив Лавров.

«Практично на всій протяжності «кордону» (sic!) припинення вогню дотримується і в деяких районах вже є готовність, зрештою, «ополченці» про це заявляють, відводити тяжке озброєння. Винятком є лише так званий «Дебальцівський котел». І нас засмучує те, що там відбувається», – сказав російський міністр.

Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що сьогодні українські військові почали планований і організований відхід із Дебальцева. Кореспондент Радіо Свобода з місця події повідомляє, що військових під час відступу обстрілюють бойовики. Станом на 11:00 до лікарні Артемівська були доправлені щонайменше 100 поранених.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.