Примітивна кремлівська пропаганда «для народу»: про «халявний» газ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.02.2015 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24649

Прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв заявив про готовність РФ безкоштовно поставляти російський газ в окуповані російсько-терористичними військами райони Донбасу.

Про це Медвєдєв сказав на засіданні російського уряду.

«Ще одна проблема стосується газопостачання, оскільки за рішенням української влади, поки не скасованим, склалася така ситуація, що на території цілої низки населених пунктів не поставляється газ. Хотів би, щоб Міністерство енергетики і «Газпром» підготували пропозицію про надання гуманітарної допомоги у вигляді поставок газу для потреб цих регіонів», - заявив Медведєв.

За його словами, це робиться, щоб люди не замерзли.

Як повідомлялося раніше, у Росії вчора заявили, що газ для України з квітня подорожчає.

Від «Аратти»: як загальновідомо, згідно з чинними угодами між російським «Газпромом» і українським «Нафтогазом», поточна ціна на російський газ обраховується не директивно, а за стандартною формулою. І суть такої системи полягає у прямій залежності відпускної ціни палива від ринкової ціни на нафту. А ціни на нафту, в порівняні з 2008 р. впали в рази. І ця тенденція триває. Отже, в усьому навколишньому світі ціни на газ - падають. Але «Газпром» вже декларує про намір з початку весни підвищити ціни для України. Чому?

Як бачимо, відповідь дав російський прем’єр: окуповані райони Донбасу будуть отримувати паливо «на халяву». І кожний, хто має хоча б неповну середню освіту мав би миттєво подумати: «щось тут не так». Бо зрозуміло, що безкоштовного газу не буває Хтось за це має сплатити. Або російський споживач чи платник податків(оскільки «Газпром» - власність держави), або кожен українець. І зі слів Медвєдєва вже очевидно, що агітаційні сюжети російського «про гуманізм Кремля» будуть сплачені з українських кишень. Якщо український уряд погодиться на директивні ціни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.