У Іспанії затримали групу російських бойовиків

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 27.02.2015 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24678

Іспанська поліція затримала вісьмох бойовиків, які повернулися з Донбасу, де воювали на боці проросійських сепаратистів. Їм закидають, серед іншого, участь за кордоном у діях, які суперечать інтересам Іспанії.

Іспанська поліція вранці у п’ятницю, 27 лютого, заарештувала вісьмох бойовиків, які, за даними правоохоронців, повернулися з Донбасу, де воювали на боці проросійських сепаратистів. Про це повідомили в міністерстві закордонних справ країни, передає агентство АFP.

Йдеться про осіб з ліворадикальними та "проросійськими" поглядами. Правоохоронці арештували підозрюваних у шести регіонах Іспанії, повідомили у відомстві.

"Вісьмох іспанських бойовиків, які повернулися з України, було арештовано за їхню участь у конфлікті на Донбасі. Їм інкримінують різні злочини", - зазначають в заяві міністерства.

Як повідомляє агентство dpa з посиланням на іспанську державну інформагенцію efe, у міністерстві повідомили, що троє із затриманих - колишні військовослужбовці збройних сил Іспанії. Заарештованих звинувачують у вбивстві, нелегальному володінні зброєю та вибухівкою, а також участь у діях за кордоном, які суперечать інтересам Іспанії.

Непоодинокий випадок

Нагадаємо, латвійський парламент у лютому проголосував за новий закон, за яким жителі Латвії, які беруть участь у бойових діях на боці незаконних збройних формувань, підлягають кримінальному переслідуванню. За словами міністра юстиції Дзінтарса Раснакса закон стосується осіб, які воюють у складі терористичних угруповань.

Крім того, раніше повідомлялося, що хорватські добровольці з числа націоналістів воюють на Донеччині на боці української армії проти проросійських сепаратистів. Глава МЗС Хорватії підтвердила інформацію ЗМІ про участь хорватів у бойових діях на Донбасі, згідно з якою йдеться про 20 добровольців, більшість із яких є ветеранами війни на Балканах 1990-тих років.

А сербський уряд ще влітку минулого року підтвердив, що на стороні проросійських сепаратистів на Донбасі воюють сербські націоналісти, так звані "четники", більшість із яких також брали участь у війні на Балканах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.