Суд заборонив опозиції проводити завтра на Майдані акцію

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.03.2007 01:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2468

Шевченківський районний суд Києва заборонив за позовом Київської міської державної адміністрації проведення будь-яких акцій на Майдані Незалежності 31 березня.

Тимошенко: Незважаючи на заборону суду, акція опозиції відбудеться

Незважаючи на це, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що збори Комітету національного порятунку на акцію непокори завтра відбудуться на Майдані.

"Суд ухвалив: позовні вимоги Київської міської держадміністрації задовольнити, встановити обмеження права на мирні збори шляхом заборони...", - процитував Мороз ухвалу суду.

Таким чином, суд заборонив проводити акції всім заявникам, які претендували на Майдан Незалежності 31 березня: київським міським організаціям Партії регіонів, Союзу молоді регіонів, Всеукраїнському об’єднанню Батьківщина, партії “Вперед, Україно”!, міжнародному добродійному фонду “Ветерани-молодь-майбутнє” і депутату Верховної Ради від блоку Наша Україна Роману Безсмертному.

Також суд заборонив встановлювати намети на Майдані Незалежності. В ухвалі сказано, що суд визнав загальновідомою можливість зіткнення між прихильниками різних політичних сил.

Суд дійшов висновку, що одночасне проведення акцій всіма заявниками в одному місці може створити небезпеку зіткнень, призвести до злочинів і загрози здоров’ю населення, до порушення прав і свобод громадян.

В ухвалі сказано, що заборона суду має на меті запобігти подібним зіткненням.

При цьому суд встановив, що прийнята ним заборона не порушує прав і свобод громадян, оскільки стосується обмеження проведення акцій виключно на одній вулиці.

Ухвала суду підлягає негайному виконанню, проте може бути оскаржена в Апеляційному суді Києва протягом 10 днів.

При цьому ухвала суду вступає в силу після закінчення терміну подачі апеляції.

У свою чергу, Тимошенко запевнила, що завтра о 17:00 почнуться збори на Майдані Незалежності, а о 19:00 почне працювати трибуна, з якої політики звертатимуться до народу і до Президента.

Тимошенко заявила в ефірі 5-го каналу, що опозиція зробить все, щоб це рішення було змінене в суботу.

Вона також закликала киян і жителів інших міст вийти на Майдан.

Як відомо, 31 березня, в столиці України Києві відбудеться об’єднаний мітинг опозиції. За словами лідера Народної самооборони, в акції братимуть участь лідери Народної Самооборони, БЮТ і Нашої України. Крім того, на 31 березня заплановано проведення ІV з’їзду політичної партії Наша Україна.

Блок Наша Україна заявив про підготовку провокацій представниками коаліції проти учасників мітингу 31 березня: "Зараз у семи регіонах України починається збір кримінальних елементів, яких привезуть до Києва для організації провокацій на суботньому мітингу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.