Путін розпочав розстріл опозиції? У Москві вбили Нємцова

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 28.02.2015 00:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24680

Опозиціонера Бориса Нємцова застрелили ввечері в п’ятницю, 27 лютого, в центрі Москви.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Невідомий чотири рази вистрілив у Бориса Нємцова. Від отриманих поранень політик помер", - сказав співрозмовник агентства.

Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Тим часом, член бюро федеральної політради партії "РПР-Парнас" Ілья Яшин повідомив ЗМІ:

"Я просто зараз перед собою, на жаль, бачу труп Бориса. Великий Замоскворецький міст. Я бачу тіло і навколо дуже багато поліції", - сказав Яшин.

Свідки вбивства політика Бориса Нємцова відомі слідчим, які розслідують резонансний злочин. Подробиці вбивства поки не розкриваються, підкреслив представник МВС Росії.

Борис Нємцов - російський політик і державний діяч. Екс-заступник прем’єр-міністра РФ. До 2008 року був одним з координаторів російської опозиційної політичної партії СПС. Один із лідерів російського Об’єднаного демократичного руху «Солідарність». Перебував в опозиції до політики уряду Владіміра Путіна.

Народився 9 жовтня 1959 в Сочі, навчався на радіофізичному факультеті Горківського державного університету. Після закінчення університету в 1981 р. працював в Горківському науково-дослідному радіофізичному університеті АН СРСР, став науковим співробітником, пізніше старшим науковим співробітником, кандидатом фізико-математичних наук.

У 1990 році був обраний до Верховної Ради РРФСР. Під час серпневого путчу 1991 р. брав участь в обороні Білого Дому уряду Росії.

У 2004 підтримав Помаранчеву революції в Україні, пізніше був призначений позаштатним радником президента України Віктора Ющенка. Висловлював бажання поширити демократичні досягнення в Україні на Росію і закликав чинити ідеологічний тиск на Кремль. Увійшов в коаліцію з іншими опозиційними партіями Росії до «Комітету 2008: Вільний вибір».

У 2013 році підтримав Євромайдан. Під час Майдану йому було заборонено в’їзд до України

У 2014 році засудив анексію Криму Росією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.