Керрі знову попередив Лаврова про наслідки порушення перемир’я

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 2.03.2015 20:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24690

Джон Керрі попередив Сєргєя Лаврова на переговорах у Женеві про можливі наслідки для Москви у випадку зриву мінських домовленостей.

Держсекретар США вимагає від Росії та підтримуваних нею сепаратистів дотримання умов перемир’я на всій території зони конфлікту, включно з Дебальцевим та в районі Маріуполя.

Про це він зазначив на прес-конференції у понеділок, 2 березня, у Женеві після переговорів з міністром закордонних справ Росії Сєргєєм Лавровим, повідомляє агентство Reuters.

За словами Керрі, він вказав Лаврову на переговорах, що у випадку порушення мінських домовленостей Росія зіткнеться з діями у відповідь, які завдадуть ще більшого удару по її економіці.

Керрі також висловив сподівання, що його переговори у Женеві з Лавровим стануть "початком змін" у врегулюванні ситуації на Сході України, які принесуть "покращення всім", повідомляє агентство AFP.

Глави зовнішньополітичних відомств США та Росії зустрілися у Женеві в кулуарах 28-ої сесії Ради ООН з прав людини. Виступаючи на сесії, Джон Керрі закликав розслідувати всі воєнні злочини на Сході України та притягнути винних до відповідальності, йдеться у повідомленні агентства epd.

А під час переговорів з Сєргєєм Лавровим держсекретар США також закликав російську владу забезпечити проведення прозорого і об’єктивного розслідування вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Лавров говорить про "блокаду Донбасу"

Сєргєй Лавров, своєю чергою, виступаючи на сесії Ради ООН з прав людини, назвав "блюзнірством" поширення "політизованих та провокаційних" інтерпретацій вбивства Нємцова."Розслідування цього брудного злочину буде проведене за всією суворістю закону, щоб винні не уникли відповідальності", - цитує Лаврова агентство "Інтерфакс".

Говорячи про ситуацію на Донбасі, він зауважив наявність прогресу у виконанні мінських домовленостей. "Сьогодні чітко видно серйозний прогрес у виконанні схваленого у Мінську комплексу заходів. Консолідується режим припинення вогню, здійснюється відведення важких озброєнь під контролем ОБСЄ", - наводить слова Лаврова "Інтерфакс". Глава МЗС Росії вважає, що поставки зброї Україні можуть зірвати цей процес.
У своєму виступі він також закликав українську владу "зняти введену блокаду Донбасу та відновити економічні зв’язки з регіоном".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.