Ситуація на фронті: попри заяви політиків вогневі зіткнення не припиняються

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.03.2015 21:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24691

За минулу добу найбільше напруження у зоні АТО спостерігалося в районі м. Авдіївка та сел. Піски. Наші позиції понад 10 разів були обстріляні бойовиками зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і артилерії. Також працював снайпер противника.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко. Нагадаємо, що бойовики неодноразово заявляли, що відводять артилерію від лінії розмежування.

У районі смт. Луганське Артемівського району Донецької області НЗФ обстріляли та намагалися штурмувати опорні пункти сил АТО. Всі напади відбито.

На цьому фоні не припиняється постачання російською стороною через підконтрольні ділянки українсько-російського кордону на території Донецької та Луганської областей значної кількості озброєння та військової техніки. Цю інформацію підтвердив Посол США в Україні Джефрі Пайєтт. За словами дипломата, США мають докази того, що російські офіцери та генерали беруть участь у бойових діях на сході України. «Ми знаємо, що Росія використовує сучасні електронні системи наведення ракет класу «земля-повітря»… Регулярні частини російської армії брали участь у захопленні Дебальцевого… Росія надіслала сотні і сотні одиниць важкого озброєння з грудня…», – підкреслив Пайєтт.

Також противник проводить передислокацію важкого озброєння та військової техніки, насамперед на Маріупольському напрямку.

За минулу добу 1 український військовослужбовець загинув, 4 – було поранено.

Правоохоронці затримують бойовиків та їхніх поплічників.

У місті Щастя СБУ затримала чотирьох інформаторів бандформування «ЛНР», які збирали інформацію про місця дислокації, кількість особового складу та озброєння підрозділів ЗСУ. Затримані готувалися передати своїм кураторам списки патріотично налаштованих громадян, родини яких проживають на тимчасово неконтрольованих територіях. Бойовики планували використати членів сімей українських патріотів як заручників для шантажу та проведення акцій із залякування місцевого населення. Також серед затриманих – член НЗФ, який корегував вогонь терористів по мирних населених пунктах Новоайдарського району Луганщини.

В контрольному пункті «Лисичанськ» українські прикордонники затримали громадянина України, що причетний до діяльності НЗФ. Встановлено, що у мобільному телефоні затриманого також були записані номери його колег по брудній роботі. Триває слідство.

Ще одного громадянина затримали в пункті пропуску «Танюшівка» (північ Луганської області). У ході перевірки в нього знайшли інформаційні матеріали, які вказують на можливу причетність до діяльності, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки на території України.

Міліціонери Луганщини знайшли та вилучили підпільний арсенал зброї.

З замаскованого підвалу поблизу покинутого будинку оперативники вилучили: 7 ящиків з патронами калібру 7,62 мм (6160 штук), 5 ящиків з гранатами Ф-1 (90 штук і 80 запалів до них), 8 мін МОН-50, 2 ящики тротилових шашок (52 кг), 11 снарядів «ПГ-7Л» до гранатомета і 11 запалів до них, 36 ручних гранат РКГ-3 і 36 запалів до них, 11 димових шашок, 7 протитанкових мін, автомат, рушницю, порох і багато іншого. Злочинці ретельно замаскували схрон, а в покинутому будинку поставили пастку – розтяжки з мінами. Також в підвалі була знайдена сумка з документами та речами, що були викрадені і фігурують у кримінальних провадженнях за фактами розбійних нападів та вбивств.

Посилюються сутички в середовищі бойовиків.

У м. Донецьк посилюються суперечності між представниками різних бандформувань, спричинені спробами заволодіти нафтопродуктами на зруйнованих та покинутих АЗС.

У м. Красний Луч через затримку і невиплату обіцяного грошового забезпечення загострюється конфлікт між «казаками» бандформування «Всевелікоє войско Донскоє» отамана Козіцина та місцевою окупаційною «владою».

Тривають дострокові випуски у вищих військових навчальних закладах.

Понад 250 молодих лейтенантів – випускників Військового інституту телекомунікацій та інформатизації прибудуть у військові колективи Збройних Сил України. Враховуючи сьогоднішню складну ситуацію на сході, випуск молодих офіцерів відбувся не в парадних кителях, а в новій польовій формі одягу. Вже сьогодні лейтенанти приступлять до виконання службових обов’язків за місцями призначення.

Також учора в розташуванні Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбувся достроковий випуск лейтенантів. Близько 40 молодих офіцерів успішно завершили п’ятирічний курс підготовки за напрямками фахівців з експлуатації бронетехніки та військових хіміків. Половина випускників уже виконували завдання в зоні АТО.






 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.