ОБСЄ не бачить повноцінного відведення важкого озброєння

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.03.2015 15:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24699

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може підтвердити про повноцінне відведення важкого озброєння від лінії зіткнення в зоні АТО.

Про це повідомив на брифінгу в Києві прес-секретар місії Майкл Боцюрків.

«З моменту оголошення припинення вогню в середині лютого ми послали близько 30 патрулів спостерігачів на схід України, і багато з них їхали туди, щоб спостерігати за відведенням важкого озброєння. Змушений сказати, що було декілька випадків, коли патруль не був допущений до кінцевих точок розташування відводу важкого озброєння і техніки. Безумовно, це неприйнятно», – заявив він.

За словами прес-секретаря, в ОБСЄ наполягають, щоб кожна сторона надавала будь-яку інформацію, адже це допоможе ефективно здійснювати моніторинг відводу озброєння.

Боцюрків також підкреслив, що ОБСЄ повинно мати можливість відвідувати ті місця, куди здійснюється відвід, і встановити, чи не повертається в зону АТО відведене важке озброєння.

Як повідомлялося раніше, 2 березня «нормандська четвірка» домовилася про розміщення спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму «тиші».

Представники самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» 3 березня повідомили, що не перечитимуть моніторингу з боку спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, що 27 лютого координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомляв на своїй сторінці у Facebook, що бойовики відвели лише 10-15% важких озброєнь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.