Що треба було довести: Кремль зриває виконання домовленостей про відвід важких озброєнь

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.03.2015 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24704

У МЗС Росії звинуватили місію ОБСЄ в Україні у пред’явленні “необґрунтованих вимог” до бойовиків “ДНР” та “ЛНР” щодо надання повних даних про озброєння і маршрути відводу.

Про це в четвер в Москві заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

"Місія ОБСЄ повинна стежити за чистотою зони безпеки, а не за новими місцями дислокації озброєнь", - заявив Лукашевич.

"Були необґрунтовані вимоги місії до представників "ДНР "та "ЛНР" представити повні дані про місця знаходження озброєнь, маршрутах і часу відводу озброєнь, пунктах їх складування. Нічого цього мінськими домовленостями від 12 лютого не передбачено", - сказав Лукашевич.

За його словами, керівництво "ДНР" та "ЛНР" надало місії "необхідну" додаткову інформацію.

"Зараз ситуація зі спостереженням виправляється, про що свідчать останні звіти місії ОБСЄ. Дуже сподіваємося, що керівництво місії буде дотримуватися своїх заяв та докладе необхідних зусиль для виконання функцій моніторингу та верифікації режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння", - заявив Лукашевич.

Як повідомлялося, бойовики не допускають спостерігачів місії ОБСЄ до місць дислокацій важкої техніки. Вони відмовилися також надати маршрути, за якими ця техніка нібито відводиться.

У штабі АТО України заявляють, що бойовики лише інсценують відведення техніки, або повертаючи важке озброєння на колишні позиції, або просто передислоковуючи його.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.