81 відсоток німців не довіряє Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 6.03.2015 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24712

За даними соцопитування ARD, лише 15 відсотків респондентів вважають, що Москва заслуговує на довіру як партнер. 86 відсотків жителів ФРН не вірять, що перемир’я на Сході України буде тривалим.

Лише 15 відсотків німців вважають, що Росія та її уряд є партнерами, які заслуговують на довіру. Даний показник є на два відсотки меншим, ніж місяць тому, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного німецькою медіакомпанією ARD. Не довіряє Росії 81 відсоток опитаних, повідомили в четвер, 5 березня, автори дослідження.

Окрім того, 83 відсотки респондентів вважають, що російський уряд все більше нехтує демократичними принципами. При цьому 47 відсотків жителів Німеччини, які взяли участь у дослідженні, розуміють побоювання Росії щодо Заходу. Половина опитаних натомість не проявляє розуміння в цьому питанні.

Лише 13 відсотків учасників опитування переконані, що перемир’я на Донбасі буде тривалим. 86 відсотків не вірять у те, що припинення вогню, досягнуте в результаті мінських домовленостей, триватиме довго. Репрезентативне опитування пройшло 2 і 3 березня серед 1006 громадян Німеччини у віці від 18 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.