Путін не зможе збудувати нового Радянського Союзу

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.03.2015 11:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24721

Відновлення чи створення нового Радянського Союзу, чого хоче російський президент Владімір Путін, неможливе.

Заступник голови комітету у закордонних справах Бундестагу Франц Теннес

Про це заявив заступник голови комітету закордонних справ Німеччини, член делегації німецького Бундестагу у парламентській асамблеї ОБСЄ Франц Теннес.

«Я не допускаю такої поганої перспективи, що Путін відновить чи збудує новий Радянський Союз. Це неможливо. Я уважно слухав слова президента Казахстану Назарбаєва і президента Білорусі Лукашенка. І коли Путін запропонував політичний союз, то Астана і Мінськ відповіли відмовою. Союз може бути лише економічним. Я більше боюсь того, що Путін хоче розділити ЄС і це на сьогодні мій найбільший страх», – сказав Теннес у вівторок, 10 березня, під час візиту до Києва.

Політик наголосив, що Німеччина виступає проти надання Україні летальної зброї і робить все задля деескалації і мирного вирішення конфлікту, зокрема, багаторівневими санкціями, фінансуванням, гуманітарною допомогою, залученням експертів та спостерігачів ОБСЄ.

У вівторок, 10 березня, в інтерв’ю Associated Press, посол Німеччини у США Петер Віттіґ заявив, що президент США Барак Обама погодився утриматися від поставок Україні летальної зброї. За словами Віттіґа, це відбулося під час лютневої зустрічі у Білому домі Обами з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Ця заява з’явилася на тлі нових вимог американських законодавців від обох партій до президента США надати підтримку українській армії в її боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Адміністрація Обами заявляла, що досі обговорює доцільність поставок протитанкової зброї та інших оборонних озброєнь, щоб зміцнити здатність Києва захищати свою територію і війська на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.